Život i rad Dragana Petrovića iz Kruševca na +55 stepeni

Postavljeno: 27.07.2021

Sa trideset neprekidnih godina rada u pečenjari  u Kruševcu, Dragan Petrović je rekorder među majstorima kvalitetnog pečenja. Po ugledu na ime drag je većini sugrađana, pre svega, zbog kvaliteta

Sam pečem, pakujem i služim narod. Najteže je pripremiti pečenje za potrošače. Peče se, u ovim uslovima kada je i spoljna temperatura +40, ja sam prunuđen da radim na 10 stepeni više. Ali mora da se radi – priča Petrović.

Velemajstor ovog zanata otkriva tajnu uspeha u pečenjari u Ulici Nikole Tesle 11 u gradu pod Bagdalom.

Ja prvi probam  pečenje po malo i kada se uverim da će biti po ukusu svakog potencijalnog kupca, ide na prodaju. Do sada se nikada nisam prevario u proceni – objašnjava Dragan Petrović.

Naš sabesednik tvrdi da žitelji Lazarevog grada radije kupuju svinjsko pečenje, a ređe ovčije.

Nemam pravi odgovor na ovo ponašanje, ali svakom po želji izađemo u susret. Naše je da radimo i zadovoljimo zahtev svakog – kaže Petrović.

Kod Dragana Petrovića i njegovih saradnika sve je u službi naroda. Pandemija je itekako uticala na porodični biznis, ali i briga o novim epidemiološkim merama u najavi. Svestan je da će morati da izdrži sve sto ga bude snašlo.

Lj.Marković

Ostale vesti

back-to-top