Završena “Pečenijada” u Stopanji

Postavljeno: 06.09.2021

Četvrta po redu Pečenijada u Stopanji okupila je desetak hiljada posetilaca koji su uživali u svim vrstama pečenja ali i drugim specijalitetima, koje su za goste ove gastronomske manifestacije pripremile stopanjske pečenjare i kafane

Gosti Pečenijade bili su oduševljeni programima koje su priredile dve šatre, kruševačka i čačanska, sa interpretatorima izvornog narodnog melosa, a domaćini su gostima ponudili i najkvalitetnije praseće i jagnjeće pečenje, po postojećim cenama.

Uz bogatu ponudu od oko 1.000 komada pečenih prasića i jaganjaca, pečenajre su zaslužile pohvalu i za vrhunski kvalitet pečenja, dobru uslugu i ljubaznost osoblja. Na taj način organizatori su i ovoga puta poslali poruku svakom budućem gostu – Ako želiš najbolje pečenje u Srbiji – svuda pođi u Stopanju dođi.
Inače, prvog dana manifestacije u OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” održana su sportska takmičenja učenika u više disciplina.

Na Stopanjskoj pozornici nastupila su kulturno umetnička društva “Lazarica” i “14.oktobar” iz Kruševca, “Riznica” iz Kraljeva, “Golija” iz Novog Pazara, “Babušnica” iz Malog Crnuća i “Sveti Nikola” iz Trstenika. Etno grupa iz Brusa – frulaši, pobednici Republičkog takmičenja u Prislonici, predstavili su svoja umeća na ovom popularnom narodnom instrumentu.

U večernjim satima predstavili su se “Tributi bend belo dugme”i Duvački orkestar Dejana Petrovića “Big bend”, a vatromet u ponoć je oduševio mnogobrojnu publiku.

Drugi dan manifestacije je započeo revijom bajkera i oldtajmera, a zatim su lokalni pevači narodne muzike i solisti na harmonici održali zajednički koncert, a publika je uživala i u reviji hitova poznatih solista narodne muzike.

U predvečerje manifestacije nastupila su kulturno-umetnička društva: “Izvor” iz Velike Drenove, “Učitelj Momir Riljac” iz Riljca, “Sitan vez” iz Lopaša, “Medveđa” iz istoimenog sela, kao i “Sveti Nikola”, “Zapis” i “Tradicija” iz Trstenika.

Za odličnu organizaciju manifestacije specijalni priznanje je uručeno Gerasimu Atanasković, predsedniku Organizacionog odbora.
Organizatori Pečenijade su Opština Trstenik, Turistička organizacija opštine i Mesna zajednica Stopanja.

Ž. M.

Ostale vesti

back-to-top