Druga nedelja škole: Na onlajn nastavi deo đaka u Okrugu

Postavljeno: 06.09.2021

Đaci četiri odeljenja iz četiri škole u Rasinskom okrugu, jedne iz Kruševca i tri iz Trstenika, prešli su na onlajn nastavu jer je korona potvrđena kod po dvoje đaka, podaci su kruševačke Školske uprave

– Na onlajn je od danas (ponedeljak, 6. septembar) prešlo jedno odeljenje četvrte godine u kruševačkoj Gimnaziji. Takođe, na onlajnu su jedno odeljenje druge godine u trsteničkoj Gimnaziji i po jedno odeljenje u OŠ „Sveti Sava“, gde je na nastavu na daljinu prešlo odeljenje sedmog razreda i OŠ „Miodrag Čajetinac Čajka“ gde je na onlajnu jedno odeljenje šestog razreda – kazao je za KruševacGrad načelnik Školske uprave Kruševac Zoran Asković.

U tim odeljenjima, dodao je, bilo je po dvoje učenika sa potvrđenim korona virusom.
Deo đaka u tri odeljenja u Okrugu je, takođe, prešao na onlajn.

Reč je, kako je kazao Asković, o šestoro đaka iz odeljenja kruševačke Medicinske škole, te po šestoro đaka iz dva odeljenja četvrte godine trsteničke Gimnazije.

– U tim odeljenjima je virus potvrđen kod po jednog đaka, pa na onlajn nastavu osim njega ide i petoro učenika koji sede u klupama oko njega – objasnio je Asković.

Situacija se, podsetimo, prati iz dana u dan te se na osnovu podataka nadležnih zdravstvenih institucija i škola donose odluke o prelasku pojedinih odeljenja na onlajn nastavu. Prema ranije izdatom uputstvu Ministarstva prosvete to se čini kada u odeljenju ima makar dva potvrđena slučaja oboljevanja.

Procene se, na nivou lokalnih samouprava, rade nedeljno, te Tim za škole pri Ministarstvu prosvete na osnovu toga odlučuje da li će đaci škola na nivou određene lokalne samouprave časove pohađati „normalno“, odlaskom u školu, potom kombinovanim modelom onlajn i neposredne nastave ili će se primeniti treći model koji podarazumeva da su svi, osim mlađih osnovaca, na onlajn nastavi.

Prema odluci Ministarstva prosvete u svim lokalnim samoupravama u Rasinskom okrugu đaci su ovu školsku godinu počeli prema prvom modelu nastave. U školu je prošle nedelje u Rasinskom okrugu krenulo više od 23 hiljade osnovaca i srednjoškolaca, raspoređenih u više od 50 škola.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top