A od Dragana Petrovića carsko pečenje iz carskog grada 

Postavljeno: 31.12.2022

U ove praznične dane u Kruševcu su izuetno posećene i pečenjare. Onu „Kod Džudže“ u ulici Nikole Tesle 11 posetila je i naša ekipa.

Doček kakav dolikuje dobrom domaćinu. On je Dragan Petrović i radi sa suprugom i sinom. Veruje da je u ovom poslu najstariji u carskom gradu Kruševcu, a Kruševljani imaju samo reči hvale.

– Počeo sam 1969. godine, u Brijanovoj ulici, zajedno sa bivšim majstorom nad majstorima u ovom poslu poznatijem kao Džudža, koji na žalost svih nas nije više sa nama. Morao sam da nastavim sam sa svojom porodicom i evo i dan danas smo na usluzi građanima.

Nas sabesednik tvrdi da Kruševljani više kupuju svinjsko pečenje, manje jagnjetinu.

– Ne znam pravi razlog, ali na nama je da svakog zadovoljimo kvalitetom. Istina, jagnjeće pečenje je drastično skuplje. Otišlo je na 2.800 dinara za kilogram, a prrasetina je skuplja za 200 dinara i kilogram vredi 1.600 dinara – svedoči Dragan.

Ovaj vrsni poznavalac posla kojim se bavi objašnjava da je ime pečenjare zadržao u čast i pomen na istinskog majstora ovog posla sa kojim je godinama bio ortak u mlađim danima.

– Važno je da još uvek niko nije otišao od nas nezadovoljan kvalitetom pečenja ili bilo koje druge usluge – poručuje Dragan Petrović.

Lj. Marković

Ostale vesti

back-to-top