Batino multimedijalno veče

Postavljeno: 22.12.2019

U Maloj Sali Kruševačkog pozorišta otvorena je izložba slika Milana Bate Petrovića, člana Likovnog kluba Dimitrije Simić. Brojna publika, osim u slikama, uživala je i u maloj muzičkoj predstavi koju im je autor, inače poznati kruševački muzičar, priredio sa svojim prijateljima

Izložbu koja obuhvata petnaestak pejzaža, rađenih različitim tehnikama, otvorila je Snežana Stefanović Jovanović, predsednica Kluba „Dimitrije Simić“, rekavši da nema lepšeg načina da se isprati godina od uživanja u delima ljudi  popt Bate Petrovića, koji imaju šta da kažu.

Podsetila je da je Bata Petrović svestrani umetnik a da se publici ovoga puta obraća slikama koje, kako smatra, predstavljaju vrhunac umetnosti i pozvala sugrađane da ne propuste da pogledaju izložbu koja će biti otvorena do kraja godine. 

Radujem se kada su moje promocije prilika da se okupe moji prijatelji –rekao je Bata Petrović obraćajući se brojnoj publici. Podelio je sa njom sećanja na prva slikarska iskustva iz rane mladosti (iz tog perioda sačuvao je samo jednu sliku koja je našla mesto i na ovoj izložbi), a potom i povratak slikarskom platnu podstaknut umetničkim karijerama svojih sinova.

Dodao je da su se na njegovo insistiranje, u izložbenoj postavci našle i dve slike Dušana Duce Pejčića, koga Kruševljani dobro poznaju kao muzičara, ali malo ko zna da je i talentovani slikar.

Umetničko veče Bata je zaokružio malim muzičkim performansom uz pomoć svojih prijatelja, pa su gosti izložbe mogli da čuju i neke davno nastale evergrin zvuke. Među njima našla se i pesma „Kruševac volim“ koju je napisao i komponovao Đorđe Janaćković, a koja je dugo važila i za neformalnu himnu našeg grada. Otpevao ju je autor, sa istim žarom kao i pre tridesetak godina kada je napisao.

N.B.  

Ostale vesti

Komentari

  1. Hvala najlepše Nado, pogotovu što ste me jedino Vi udostojili time da napišete nešto na temu moje izložbe.

1 thought on “Batino multimedijalno veče

Comments are closed.

back-to-top