Život i rad Dragana Petrovića iz Kruševca na +55 stepeni
Postavljeno: 27.07.2021
Sa trideset neprekidnih godina rada u pečenjari u Kruševcu, Dragan Petrović je rekorder među majstorima kvalitetnog pečenja. Po ugledu na ime drag je većini sugrađana, pre svega, zbog kvaliteta
– Sam pečem, pakujem i služim narod. Najteže je pripremiti pečenje za potrošače. Peče se, u ovim uslovima kada je i spoljna temperatura +40, ja sam prunuđen da radim na 10 stepeni više. Ali mora da se radi – priča Petrović.
Velemajstor ovog zanata otkriva tajnu uspeha u pečenjari u Ulici Nikole Tesle 11 u gradu pod Bagdalom.
– Ja prvi probam pečenje po malo i kada se uverim da će biti po ukusu svakog potencijalnog kupca, ide na prodaju. Do sada se nikada nisam prevario u proceni – objašnjava Dragan Petrović.
Naš sabesednik tvrdi da žitelji Lazarevog grada radije kupuju svinjsko pečenje, a ređe ovčije.
– Nemam pravi odgovor na ovo ponašanje, ali svakom po želji izađemo u susret. Naše je da radimo i zadovoljimo zahtev svakog – kaže Petrović.
Kod Dragana Petrovića i njegovih saradnika sve je u službi naroda. Pandemija je itekako uticala na porodični biznis, ali i briga o novim epidemiološkim merama u najavi. Svestan je da će morati da izdrži sve sto ga bude snašlo.
Lj.Marković