Uspešna akcija prikupljanja namirnica

Postavljeno: 18.10.2020

Skoro pola tone osnovnih životnih namirnica je prikupljeno u akciji koju je je kruševačko Kolo srskih sestara organizovalo sa Bankom hrane

Reč je o akciji koja se sprovodi u Maksiju, a sugrađani prilikom svoje nabavke kupe i po neku namirnicu koju potom doniraju. Najčešće se kupuju proizvodi koji nisu lako kvarljivi i imaju duži rok trajanja, poput šećera, ulja, brašna, makarona, špageta, keksa.

Sugrađani su tokom trodnevne akcije u dobrotvorna kolica spuštali i kutije kolača, so, gotove supe, pšenicu, paštete, slatkiše, te brojne druge namirnice, a od hemije prašak, omekšivač, sapune, vlažne namirnice…

– Veoma smo zahvalne svima koji su se pridružili akciji, još jednom se pokazalo da su sugrađani uvek spremni da se odazovu kada je potrebno nekome pomoći – kaže predsednica ovdašnjeg Kola srpskih sestara Snežana Stajković.

Prikupljene namirnice namenjene manastiru sveta Petaka, u selu Izvor kod Paraćina, čije monahinje brinu o štićenicama sa zdravstvenim problemima. Akcije prikupljanja namirnica u saradnji sa Bankom hrane ovdašnje Kolo sprovodi već pet godina.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top