„Gerila 037“ za čistiji Kruševac

Postavljeno: 15.07.2023

Kese sa smećem u ulicama Hajduk Veljkovoj i Save Miloševića aktiviste anonimne kruševačke grupe „Gerila 037“podsetilo je na novogodišnje paketiće

U informaciji koju su poslali Redakciji portala KruševacGrad navode da u ovim ulicama, koje su među najprometnijima u gradu, smeće u kesama (paketićima) građani odlažu ispred svojih dvorišta na trotoaru, pored stabala drvoreda. Glavni uzrok tog problema, kako navode u ovoj informaciji, jeste postojanje nedovoljnog broja kanti za smeće. Iz tog razloga, meštani ovih ulica otpad ostavljaju ispred bandera ili drveća.

Često se dešava i to da psi lutalice pocepaju kese sa smećem, te isto raznose širom ulice. Pored očiglednog širenja smeća, tom prilikom dolazi i do širenja bolesti.

„Ove ulice nisu jedine koje se susreću sa ovim problemom, ali deda Mraz je prvo ovde napravio posetu. Ekološki problemi poput ovog će nas dovesti u nepogodnu situaciju“ jedna je od izjava aktivista iz anonimne grupe „Gerila037“.

„Potrebno je dići ekološku svest, smeće odlagati na odgovarajuća mesta; ali isto tako je potrebno uvećati broj kanti u ulicama u kojima je broj istih minimalan“, te se iz tog razloga apeluje preduzeće „JKP Kruševac“ da ovaj problem reši.

Ostale vesti

back-to-top