Prolećna akcija čišćenja grada

Postavljeno: 13.04.2024

Javno komunalno preduzeće Kruševac je jutros pokrenulo svoju opremu, uključujući 15 smećara i isto toliko specijalizovanih vozila, kako bi započelo tradicionalnu prolećnu akciju čišćenja grada. Osim opreme JKP-a i drugih gradskih preduzeća, u akciju su se uključile i određene društveno odgovorne privatne firme, pružajući svoja vozila i radnike.

– Ovom prilikom želela bih da se zahvalim Gradu Kruševcu, komunalnoj inspekciji, komunalnoj policiji koji su danas obišli ulice grada – kratko je prokomentarisala direktorka JKP Kruševac Miona Radovanović.

Pored rukovodstva JKP-a, početku prolećne akcije čišćenja grada prisustvovali su gradonačelnik Ivan Manojlović, zamenica gradonačelnika Snežana Radojković, načelnica Gradske uprave Vesna Anđelić i njihovi saradnici.

– Nadamo se da će ove akcije postati nešto tradicionalno i nešto što će biti sastavni deo rada kako Javno komunalnog preduzeća tako i organizacije same naše Gradske uprave. Možemo reći da su sve akcije u prethodnim godinama bile veoma uspešne, da naši sugrađani odgovaraju na ove pozive, da veoma aktivno uzimaju učešće, nažalost uvek ima i onih nesavesnih kojima ovakvi pozivi ne znače puno – rekla je zamenica gradonačelnika i doskorašnja direktora JKP Kruševac, Snežana Radojković.

Ova akcija se sprovodi dva puta godišnje, u jesen i proleće, i prvi put je pokrenuta pre otprilike 15 godina, s pauzom tokom pandemije COVID-a.

– Ulažemo sve svoje maksimalne napore da naš grad, ali i naša sela očistimo. Ova akcija je još jedan pokazatelj i onoga što vrlo često govorimo, a to je naša snaga, odnosno kvalitet našeg JKP Kruševac. Imali ste priliku da vidite o kakvom voznom parku se radi, koliko smo uspeli da podignemo i nivo samih usluga koje pružamo našim krajnjim korisnicima. Apelujemo na građane da ovakve akcije iskoriste da odlože svoj kabasti otpad – istakao je gradonačelnik Kruševca Ivan Manojlović.

Akcija je realizovana u 12 gradskih mesnih zajednica.

T.S.

Ostale vesti

back-to-top