Biciklisti rekreativci u akciji

Postavljeno: 15.07.2023

Rezolucijom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, 3. jun proglašen je Svetskim danom bicikla. To je najjednostavnije i najjeftinije sredstvo mobilnosti, idealno za gradske gužve

U našem gradu zbog obilnih padavina koje su početkom juna pogodile naš kraj, vožnja bicikala odložena je za 14. jul, kao prvi slobodan termin. Ljubitelji dvotočkaša okupili su se na parkingu ispred sale „Soko“, gde su im organizatori podelili rekvizite neophodne za bezbednu vožnju.

– Cilj svega jeste rekreacija i animiranje građana da se bave sportom i da zdravo žive. Sportski savez već tradicionalno organizuje ovakve vidove rekreacije. Nadam se da će tokom leta biti još ovakvih noćnih vožnji. Očekujem da se na jesen organizuju i biciklističke ture do Naupara i Jastrepca. Najvažnija je bezbednost i u tom smislu, učesnicima vožnje podelili smo signalizaciju, fluorescentne prsluke i svetla za noćnu vožnju – izjavio je Aleksandar Nikolić, tehnički sekretar Sportskog saveza grada Kruševca.

Vozili su sugrađani svih uzrasta, a jedan od njih je Ivan Radović iz Parunovca.

– Svaki put koristimo lepo vreme da izađemo i provozamo bicikl. Sviđa mi se što, kako stariji, tako i najmlađi, sve češće učestvuju u ovakvim vožnjama. Koristimo ovu priliku kako bi se družili, i učili decu osnovama kretanja u saobraćaju – rekao je Radović.

Preporuka sa ovog događaja je što češće korišćenje bicikala kao prevoznog sredstva, čime poboljšavamo zdravlje, kondiciju i doprinosimo očuvanju čistijeg vazduha.

Organizatori rekreativne vožnje bicikala su Sportski savez grada Kruševca, Savet za bezbednost saobraćaja i Klub za planinski biciklizam „Bela stena“.

Ognjen Milićević

Ostale vesti

back-to-top