Urbana gerila Kruševac: Znak spava!

Postavljeno: 16.09.2023

Aktivisti iz neformalne grupe „Urbana gerila Kruševac“ opet upozoravaju građane da treba da se brinu o svojoj bezbednosti. Ovog puta, poduhvat mladih gerilaca bio je da su oborene saobraćajne znakove obeležili

U Kruševcu su znakovi često oboreni zbog bahatosti vozača. Isti se u saobraćaj nepažljivo uključuju, isključuju i često ne poštuju druge učesnike. Zbog svoje bahatosti, dešava se da jurcaju i nenamerno obaraju znakove koji su postavljeni zbog regulacije saobraćaja. Takođe, često se u nekim, ne tako mirnim krajevima, dešava da huligani krive i obaraju znakove, odnosno „uspavljuju“ ih. Gerilci iz Kruševca su odlučili da navuku ljudima osmeh na lice, te da oborene znakove prelepe stikerima koji ukazuju da isti „spavaju“ jer su u ležećem položaju.

– Mislili smo da bi bilo humoristički da nekolicinu znakova koje srećemo skoro svakodnevno obeležimo.Strašno je koliko ljudi ne vode računa u saobraćaju i često se „bore“ protiv znakova; ovog puta smo odlučili da te uspavane znakove ioznačimo – poručuju Gerilci.

Akciju su Gerilci uradili 15. septembra i nadaju se da će ovu čestu pojavu umanjiti do njenog ukorenjenja.

M. J.

Ostale vesti

back-to-top