Anketa: Kako Kruševljani provode leto?

Postavljeno: 15.07.2023

Nakon perioda kiše i lošeg vremena, usledili su sunčani dani praćeni tropskim vrućinama. Sproveli smo anketu među Kruševljanima kako oni provode svoje slobodno vreme i šta im je u planu do kraja leta. Dok stariji biraju banje, mlađe osobe preferiraju odlazak na more i zanimljive turističke destinacije. U međuvremenu, većina sugrađana beg od vrućine i svakodnevnih, letnjih obaveza pronalazi kupanjem na otvorenim bazenima i jednodnevnim izletima u prirodu

Mlađi Kruševljani se trude da leto iskoriste odlaskom na more. Uz Grčku, Crnu Goru i Tursku, sve interesantnije postaju severnoafričke zemlje, kao što su Egipat i Tunis.

– Moj suprug će tek u oktobru moći da iskoristi godišnji odmor, pa ću morati i ja da se uskladim sa tim. Nismo još ništa definitivno odlučili, ali bismo voleli da posetimo Egipat – navodi Milica S. (26).

– Godinama letujem u Grčkoj, pa će tako biti i ove godine. Odlučili smo se za Hanioti na Halkidikiju, ali moram reći da su cene smeštaja dosta skuplje u odnosu na prošlu godinu. Imam dvoje male dece pa zbog njih najviše i idemo na more – rekao je Dušan M. (31).

Kod penzionera tradicionalno dominira interesovanje za banjama. Takav je slučaj i sa Dragicom Š. (75) koja svake godine posećuje Vrnjačku Banju.

– Baš sam došla iz Vrnjačke Banje. Bila sam tamo 10 dana i lepo sam se odmorila. Temperatura je bila prijatna, nije bilo previše toplo, pa me je i vreme poslužilo – istakla je ona.

Nažalost, dobar deo stanovništva nije u prilici da sebi priušti odlazak na letovanje. Umesto toga, oni traže načine da se rashlade posetom otvorenim bazenima i organizovanjem jednodnevnih izleta u prirodu.

– Zbog finansijske situacije uopšte nisam razmatrao odlazak na more. Povremeno posećujem roditelje koji žive na selu, gde je noćna temperatura prijatnija nego u gradu. Volim sa suprugom da odem na Jastrebac gde je uživanje šetati pored jezera, pa u suštini tako provodimo slobodne dane tokom leta – naveo je Dragan N. (53)

Pored finansijskih problema, razne obaveze sprečavaju Kruševljane da odu negde na letovanje. O tome je govorio i Luka Đ. (21), student Medicinskog fakulteta u Nišu.

– Pre par dana se završio julski rok, ali već krajem avgusta bi trebalo da krenu nove ispitne obaveze. Zbog toga nema opuštanja i moram da učim. Ipak, odmor od knjige je neophodan pa u pauzama od učenja idem na bazen i igram fudbal ili basket sa društvom na Bagdali – kaže mladi student.

FOTO: Pixabay
N. L.

Ostale vesti

back-to-top