Na Međunarodnoj završnici Sportskih igara mladih i ekipe iz Kruševca

Postavljeno: 15.07.2023

Posle takmičenja u rukometu, 3×3 i odbojci na pesku u okviru Državnog finala Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, poznato je da na Međunarodnu završnicu putuju i dečaci i devojčice iz Kruševca, Novog Sada, Požege, Smederevske Palanke, Šapca, Umčara, Beograda, Sremske Mitrovice i Nove Varoši

U Petrovcu na Mlavi, u Banji Ždrelo, u toku je završnica 10. sezone Sportskih igara mladih Srbije. Posle finalnih takmičenja u atletici, malom fudbalu i Lino između dve vatre, na terene su izašli pobednici Regionalnih finala u rukometu, 3×3 i odbojci na pesku.

Na finalnom turniru u basketu za dečake igrale su ekipe iz Požarevca, Kruševca, Novog Sada i Čačka. Plasman na Međunarodnu završnicu izborile su dve prvoplasirane ekipe. Ekipa „4 pika“ iz Novog Sada u polufinalu bila je bolja od momaka iz tima „Loznica siti“ iz Čačka, dok su „Voriorsi“ iz Kruševca slavili protiv „Principa“ iz Požarevca. Sam plasman u finale značio je overenu vizu za Split.

Nastavljena je i kampanja „Pružam ruku, ne podmećem nogu“.

  • Međunarodna završnica Sportskih igara mladih održaće se u Splitu od 21. do 26. avgusta, gde će se sastati najbolji sa Državnih finala iz sve tri zemlje učesnice Igara, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Ostale vesti

back-to-top