Kancelarija za mlade promovisala film o svojim aktivnostima

Postavljeno: 25.06.2024

U Gradskoj upravi Kruševca održana je prezentacija filma o aktivnostima Kancelarije za mlade, koja je otvorena još 2009. godine kao stota Lokalna kancelarija za mlade u Srbiji. Ova Kancelarija predstavlja značajan servis za mlade i vezu sa Gradom i Gradskom upravom u okviru Odeljenja za društvene delatnosti.

Na prezentaciji su, pored predstavnika i saradnika Kancelarije, prisustvovali zamenica gradonačelnika Snežana Radojković, predsednica Skupštine dr Dragana Barišić, pomoćnice gradonačelnika Nevena Plavšić i Ana Prvanov, kao i zamenica načelnika Gradske uprave Ivana Pajić.

Osnovni zadatak Kancelarije za mlade je da razvija i sprovodi omladinsku politiku na lokalnom nivou, sa fokusom na unapređenje uslova za život i rad mladih u Kruševcu. Od osnivanja, Kancelarija je organizovala mnogobrojne aktivnosti u okviru svog Kluba za mlade, otvorenog 2015. godine. Te aktivnosti uključuju radionice osnova fotografije, veb dizajna, obuku za preduzetnike, projektni menadžment, karijerno vođenje, obuku za biznis, kurs izrade nakita i mnoge druge, koje su besplatne i dostupne svim mladima u gradu.

Savet za mlade, novoformirani mehanizam omladinske politike, takođe igra značajnu ulogu u predstavljanju interesa i potreba mladih u Gradu Kruševcu. Sa ciljem da u potpunosti odgovori na ove potrebe, Grad Kruševac je prepoznat kao primer dobre prakse u omladinskoj politici na nivou Republike Srbije.

U okviru dobre saradnje sa Ministarstvom turizma i omladine, planira se realizacija projekta „Veštine i znanje za mlade grada Kruševca 2“, što će dodatno unaprediti ponudu obuka i aktivnosti za mlade u gradu.

Na kraju prezentacije, za sve saradnike i partnere, Kancelarija za mlade je podelila prigodne poklone, da ovaj događaj učini još prijatnijim.

M.M.

Foto: https://krusevac.ls.gov.rs/

Ostale vesti

back-to-top