Počela rekonstrukcija Bioskopa Kruševac – nova sedišta i veća bina

Postavljeno: 19.08.2020

Bioskop koji je izgrađen pre više od pet decenija, uskoro će dobiti novi izgled. Sa  renoviranjem parternog dela krenulo se  ove nedelje , a radovi bi trebalo da budu završeni za nepuna dva meseca. Od početka vanrednog stanja bioskopi inače ne rade, pa je Kulturni centar Kruševac iskoristio to vreme za renoviranje  Bioskopa  Kruševac 

– Radovi podrazumevaju opremanje parternog dela novim sedištima, izradu nove podne obloge i proširenje bine. Sredstva za ovu investiciju, u isnosu od 6,6 miliona dinara, dobili smo preko projekta od Fimskog centra Srbije , izvođač radova je firma Blalžeks iz Kragujevca, a rok za završetak radova je 45 radnih dana – kaže Violeta Kaplarević, direktorka Kulturnog centra Kruševac.

Inače, Kruševac je pedesetih i šezdesetih godina imao šest bioskopa. Bioskop Kruševac koji se trenutno renovira , građen je sedam godina i svečano je otvoren 1967.godine. Prvi nemi film prikazan je u Kasini (današnja Komercijalna banka), a prvi tonski u biskopu Evropa. Sa otvaranjem Sinemašine u zgradi Doma sindikata, Kruševac sada ima dva bioskopa

D.P.

Ostale vesti

Komentari

  1. Gordana Goca Ilijevski-Kacarevic kaže:

    Kruševac, nažalost, ima jedan jedini bioskop. „Sinemašina“, pranje para, koje je bilo očigledno od samog početka je predstavljalo ogromnu uvredu za Kruševljane koji su se radovali savremenom bioskopu, da bi na kraju ispalo da čas ima, čas nema repertoara, ljudi koji su tamo radili potpuno nezainteresovani.

  2. Miodrag kaže:

    U kom ste veku vi zaglavili aman više!
    Otidjite do cineplexxa da vidite kako treba da izgleda savremen bioskop.
    Sinemašina …. sve lepo napisala Goca. Na stranu neprofesionalnost, to nije ni izdaleka ono što treba da bude, ali to je već druga firma.

2 thoughts on “Počela rekonstrukcija Bioskopa Kruševac – nova sedišta i veća bina

Comments are closed.

back-to-top