Jasmina Palurović i dalje gradonačelnica, ista i većina članova Gradskog veća

Postavljeno: 18.08.2020

Dosadašnja gradonačelnica Jasmina Palurović nastaviće da obavlja ovu funkciju i u naredne četiri godine, odlučili su odbornici novog kruševačkog parlamenta. Šestoro od devetoro članova Gradskog veća takođe su to bili i u prethodnom sazivu, a novo ime u izvršnom rukovodstvu grada je zamenik gradonačelnice, Aleksandar Jovanović koji je na tom mestu zamenio Vesnu Lazarević

Na prvoj radnoj sednici lokalne skupštine koja je održana odmah nakon konstitutivne, izabrani su svi izvršni organi grada. Na predlog predsednika Skupštine, Predraga Vukićevića, za novu-staru gradonačelnicu izabrana je Jasmina Palurović koja se na ovoj funkciji nalazi od 2017. godine, nakon iznenadne smrti tadašnjeg gradonačelnika Dragija Nestorovića.  Za nju, kao i većinu gradskih većnika, glasalo je 65 od 69 prisutnih odbornika. 

U biografiji koju je odbornicima predočio Vukićević, navodi se, između ostalog da je Jasmina Palurović profesorka tehnike i informatike, da je u svojoj poslovnoj karijeri bila na više rukovodećih funkcija u korporaciji Trajal, kao i da je bila prva žena na mestu direkora u sektoru autoguma te fabrike. Radila je i kao zamenica direktora JAT apartmana na Kopaoniku, bila i zamenica gradonačelnika, a pre izbora za gradonačelnicu 2017. godine bila je predsednica gradske skupštine. Intenzivno se bavila i sportom, istrčala više od 50 polumaratona, a dobila više nagrada u oblasti privrede, kulture i sporta. 

Na predlog Jasmine Palurović, njen novi zamenik je Aleksandar Jovanović, master politikolog za međunarodne odnose. Jovanović je rođen 1990. godine, radio je u Gradskoj upravi i Omladinskom savetu kao koordinator projekata podrške bivšim osuđenicima da se ponovo integrišu u društvo, autor je dva priručnika za pružanje podrške bivšim štićenicima kazneno popravnih ustanova, volonter je Crvenog krsta i predsednik Saveta MZ Mudrakovac.

U novoj gradskoj vladi, koju je takođe predložila gradonačelnica, našlo se čak šest dosadašnjih većnika: Momir Dragićević, Mirko Jovanović, Ljiljana Knežević, dr Zoran Lugić, dr Radmila Maksimović i Miloš Nenezić. Među novim članovima Gradskog veća je Bratislav Ilčić koji je u gradskom veću bio u jednom od ranijih mandata kao član Jedinstvene Srbije, Živojin Manojlović, dosadašnji predsednik Skupštine, kao i Dragan Radosavljević, član rukovodstva PUPS-a.

Zahvaljujući se na ukazanom poverenju, Jasmina Palurović istakla je da joj je drago što u skupštinskim klupama sede mladi ljudi koji će, kako je rekla, biti suočeni sa problemima koji grad očekuju, ali i deliti zadovoljstvo urađenim. 

Biti gradonačelnik Kruševca  veliko je zadovoljstvo, ali i odgovornost – rekla je Palurović. Ocenila je da je Kruševac jedan od retkih gradova koji imaju stabilan budžet bez dinara duga, da je u gradu mnogo toga urađeno, te da će svi zajedno nastaviti da ga izgrađuju istim tempom u narednim godinama.  –Želim vam da slušate građane, da donosite odluke vezane samo za boljitak i prosperitet da vam svajki građanin i svaka njegova potreba budu na prvom mestu – poručila je odbornicima, dodajući da će to biti posebno važno kada se bude donosio budžet za narednu godinu jer, kako je navela, „ono što obećamo moramo da ispoštujemo“. 

Na skupštini je potvrđen mandat Milutinu Tasiću, odborniku sa liste SPS-JS koji je izabran i za šefa ove odborničke grupe, izabrana je i zamenica sekretarke Skupštine, a formirane su i komisije za kadrovska i administrativna pitanja i gradska izborna komisija. 

N.B.

Ostale vesti

back-to-top