Anđela – anđeo Šotokan kluba u Ćićevcu

Postavljeno: 19.08.2020

Za Anđelu Milojević iz Donjeg Katuna kod Varvarina sve najbolje govore u Šotokan klubu u Ćićevcu. S razlogom, jer se sa nepunih jedanaest godina okitila, što narod kaže, plevom medalja, pehara, diploma…

– Kad se hoće, onda sve može. Bitno je samo lepo isplanirati aktivnosti. Počela sam u ranom detinjstvu, sa šest godina. Ništa mi nije naporno i pokušavam svih ovih godina da uvek budem među najboljima. Zadovoljna sam dosadašnjom karijerom, ali sam sigurna da mogu i više i bolje – priča Anđela.

Trener, osnivač i predsednik Šotokan kluba, koji radi pod okriljem Karate federacije Šotokan kao i Karate kluba Kruševac, Lazar Radisavljević, objašnjava da je Anđela kao sasvim mala počela da trenira kate, a da je u devetoj godni počela i borbe.

– Sjajna devojčica i sportista kao i svi u ovom klubu. Najveći uspeh zabeležila je kada je, kao najmlađi učesnik Evropskog prvenstva u Českoj, osvojila peto mesto, čime nas je iznenadila i naravno obradovala – kaže trener Lazar Radisavljević.

Zanimljivo je da u ovom klubu ima više devojčica nego dečaka. To je retkost u srpskom karateu, kao što je i raskošan talenat Anđele Milojević, za koju kažu da je anđeo Šotokan kluba  u Ćićevcu, znak da stasava u sportistkinju svetskog glasa.

Lj. Marković

Ostale vesti

back-to-top