Novi-stari predsednik Opštine u Aleksandrovcu

Postavljeno: 20.08.2020

Odbornici aleksandrovačke Skupštine odlučili su da Mirko Mihajlović, dosadašnji predsednik opštine, vodi ovu lokalnu zajednicu i u naredne četiri godine. Za njegovog zamenika izabran je Dejan Marković, a novi predsednik Skupštine je Slavoljub Miljković, osnivač kompanije Bramy

Predsednik opštine Aleksandrovac, dr Mirko Mihajlović, kadar SNS-a, na ovu funkciju je prvi put stupio u martu prošle godine, kada je dotadašnji prvi čovek opštine, Jugoslav Stajkovac podneo ostavku. Sada je od novog saziva parlamenta jednoglasno dobio mandat da opštinu vodi naredne četiri godine. 

Mihajlović je rođen 1960. godine u Aleksandrovcu. Osnovnu i srednju školu završio je u Aleksandrovcu. Medicinski fakultet i specijalizaciju iz pedijatrije završio je u Nišu. Do stupanja na funkciju Predsednika opštine bio je zaposlen u Domu zdravlja  ”Dr Dobrivoje Ger. Popović ” u Aleksandrovcu kao pedijatar na funkciji načelnika dispanzera za decu i omladinu. 

Funkciju zamenika predsednika opštine u narednom mandatu obavljaće Dejan Marković, takođe iz SNS-a, a novi članovi Opštinskog veća su: Marijana Milošević, Marija Milanović i Vukosav Sudimac iz redova SNS, Milan Milutinović član SPS-a i Dragoslav Stajkovac, član SDPS-a.

Inače, na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Aleksandrovac za predsednika ovog tela izabran je šezdesetosmogodišnji kandidat naprednjaka, Slavoljub Miljković. Miljković, koji je po zanimanju diplomirani inženjer industrijskog menadžmeta, poznat je u javnosti i kao jedan od osnivača porodične firme braće Miljković “Bramy”.

Mesto zamenika predsednika Skupštine u Aleksandrovcu povereno je Vladislavu Mihajloviću.

Pred održavanje konstuitutivne sednice potpisan je koalicioni sporazum između Srpske napredne stranke i izborne liste SPS –JS koja je osvojila 5 odborničkih mandata. Skupštinska većina tako broji 48 od 59 odbornika koliko broji lokalni parlament. U opoziciji je ostalo 11 odbornika grupe građana “Pokret za Župu” bivšeg predsednika opštine Jugoslava Stajkovca.

N.B.

Ostale vesti

back-to-top