Milena Turk će voditi Trstenik u narednom mandatu

Postavljeno: 20.08.2020

Milena Turk, narodna poslanica u prethodnom sazivu, danas je izabrana za predsednicu opštine Trstenik. Za nju su glasali svi prisutni odbornici novog skupštinskog saziva. Njen zamenik je Dejan Rakovac, a na funkciji predsednika Skupštine u još jednom mandatu ostaje Gerasim Atanacković. Svi su kadrovi Srpske napredne stranke koja je u ovoj opštini osvojila 31 od 49 odborničkih mandata

Milena Turk je diplomirana hemičarka, radila je kao nastavnica hemije, potom kao tehnolog u fabrici TMO. Članica je Glavnog odbora SNS i potpredsednica opštinskog, a od 2014. godine obavljala je i funkciju narodne poslanice i članice više komisija i radnih tela republičke skupštine. 

Milena Turk je zahvalila na poverenju koje su joj dali odbornici lokalne slupštine, predstavila svoj program razvoja opštine, a obratila se javnosti i izjavom za lokalne medije.

Zaista mi je pripala velika  čast da budem na čelu opštine i, naravno, velika odgovornost da se suočim sa svim izazovima koji nam predstoje – rekla je nova predsednica opštine Trstenik, posebno ističući da su među članovima Opštinskog veća i dve žene koje će, kako je rekla, dati veliki doprinos oblastima kojima će se baviti. 

Govoreći o planovima razvoja opštine, Turk je rekla da će novo rukovodstvo insistirati na energičnom i intenzivnom razvoju infrastrukture ali i na saradnji sa republičkim organima kako bi se privuklo što više kapitalnih investicija i kako bi se ostvarila vizija Trstenika kao razvijene, ekonomski stabilne opštine u kojoj će mladi ljudi želeti da ostanu i u kojoj će imati priliku da rade. 

Za zamenika predsednice Turk izabran je Dejan Rakovac je profesor fizičke kulture u OŠ „Rade Drainac“ u Milutovcu, a u prethodnom mandatu i pomoćnik predsednika opštine zadužen za resor mesnih zajednica. 

Na današnjoj skupštini izabrano je i Opštinsko veće, a novi članovi opštinske vlade su članovi SNS-a  Zoran Jakovljević, Dragica Gočanin-Pajčić, Tamara Simić, Dušan Erić, Vladimir Dačić i Ljubiša Marković.

Na funkciji predsednika Skupštine opštine Trstenik i u ovom mandatu ostaće Gerasim Atanacković koji je poverenje dobio na jutršnjem konstitutivnom zasedanju. Za njegovog zamenika izabran je Zoran Mirković. 

U Trsteniku opštinski parlament broji 49 odbornika. SNS u novom sazivu ima 31 odborničko mesto, GG Mario Spasić dobila je 7, a GG Zinat dva odbornika, SPS-JS ima 5, a POKS 4 odbornička mesta.

I.R. – N.B.

Ostale vesti

back-to-top