DSS o skupštinskoj kombinatorici u Kruševcu: “Prevareni građani – pre svih glasači SNS-a”

Postavljeno: 20.08.2020

Sumnje koje su tokom izbornog procesa građani Kruševca imali u pogledu izlaska na izbore, u našem gradu nekih novih političkih partija, obistinile su se već prvog dana zasedanja nove Skupštine Grada. Sada je već sasvim jasno kako su potpuno anonimni predstavnici tih stranaka, konkretno Srpske narodne partije i Pokreta obnove Kraljevine Srbije, ekspresno (za dva-tri dana) sakupili dovoljno potpisa za predaju odborničkih lista i prešli izborni cenzustvrdi se u saopštenju kruševačkog DSS-a koji je jedini u našem gradu činio Pokret Metla i u novoj skupštini ima četiri opoziciona odbornika

Prema navodima gradskog odbora Demokratske stranke Srbije, druga odbornička grupa SNS-a – “Aleksandar Vučić – za decu Kruševca” sačinjena je od odbornika Srpske narodne partije, Srpskog pokreta obnove, Pokreta snaga Srbije i  SDPS-a koji su se nalazili na izbornoj listi Srpske napredne stranke, a što, kako smatraju u DSS-u, mnogi glasači SNS-a nisu znali.

Građani Kruševca, a posebno članovi i simpatizeri Srpske napredne stranke, sigurno se pitaju otkuda predstavnici nekih stranaka u gradskoj vlasti kada one nisu učestvovale na izborima u našem gradu? Jednostavno, oni su bili na odborničkoj listi Srpske napredne stranke koju su oni potpisivali i za koju su glasali. Mnogi od njih, sigurni smo, nikada ne bi glasali za njih ali su im političkom prevarom dali svoj glas – veruju u DSS-u, odnosno Metli.

Demokratska stranka Srbije u Kruševcu koja je na izborima učestvovala kao jedina članica “Metle“ u našem gradu, bila je svesna izbornih uslova i mogućih manipulacija vlasti, ali je na njima ipak učestvovala, jer je smatrala da građani koji takvu politiku ne odobravaju imaju pravo da znaju šta i kako radi gradska vlast. Ovakvi potezi, sada već vladajuće koalicije, taj stav čine sasvim ispravnim – zaključuje se u saopštenju DSS-a u kome se dodaje da će ova stranka, kao jedina opoziciona stranka u Skupštini grada Kruševca, “u skladu sa svojim predizbornim obećanjem i nadalje pažljivo analizirati rad vladajuće koalicije i obaveštavati građane o svemu onome što što se događa van očiju javnosti”.

N.B.

Ostale vesti

back-to-top