Kako se odvija saobraćaj dok traju radovi u centru grada – dnevna uputstva 

Postavljeno: 21.08.2020

U ovom trenutku potpuno su zatvorene za saobraćaj  obe trake na kružnom toku kod Spomenika, sa strane hotela Rubin, kao i deo Kosančićeve ulice, od zgrade Doma sindikata ka ulici Majke Jugovića  i u delu koji vodi ka Spomeniku. Saobraćaj će se na određenim deonicama prekidati onako kako se radovi budu odvijali, tako da se režim kretanja vozila može menjati i na dnevnom nivou

Izmenjen režim saobraćaja koji je, zbog rekonstrukcije Trga kosovskih junaka, na snazi od ove nedelje, delimično je usporio kretanje vozila u centru grada. Radovi će se tokom narednih deset meseci  odvijati u nekoliko  faza, tako da centar grada nijenog trenutka neće biti potpuno zatvoren za saobraćaj. Kako su u ovom trenutku zatvorene obe trake na kružnom toku kod Spomenika, sa strane gde se nalazi hotel Rubin, saobraćaj  je preusmeren na suprotni deo kružnog toka, pored zgrade suda i odvija se dvosmerno, što od vozača traži strpljenje i dodatni oprez.

Manjih zastoja ima i kod marketa Maksi gde Vodovod trenutno izvodi radove, a zbog zaštitnih traka koje su postavljene oko platoa Doma sindikata, otežano je i kretanje pešaka, preko puta Maksija i u delu šetališta koji vodi ka platou, ali i na ulazu u Kosančićevu ulicu gde je prolaz za pešake zatvoren.

Vozila  u Kosančićevu ulicu mogu da uđu od Doma omladine, što je omogućeno pre svega zbog stanara koji koriste parking  u toj ulici, s tim da se iz Kosančićeve ne može ući u ulicu Majke Jugovića, zbog radova koji se trenutno izvode na ovoj raskrsnici. Vozila koja iz pravca Doma omladine uđu u Kosančićevu ulicu, preusmeravaju se na Obilićevu, kroz Kajmakčalansku ulicu.

Za vreme privremene zabrane saobraćaja, osim na kružnom toku kod Spomenika, dvosmerni režim saobraćaja  uveden je  u Čolak Antinoj  do Takovske. U ovoj ulici je na snazi i zabrana zaustavljanja i parkiranja vozila, kao i u Kosančičevoj, od Kajmakčalanske do zgrade Doma sindikata.

Nadležni kažu da će izmene u režimu saobračaja biti promenljive, povremeno i na dnevnom nivou, što će pratiti posebna saobraćajna signalizacija.

Dok traju radovi, u centru grada nesmetano će se odvijati gradski autobuski prevoz, autobusko stajalište kod Kocke se neće izmešatiti, a ono koje se do sada nalazilo ispred Doma sindikata, pomereno je na zonu ostrva pored Spomenika.

Nadležni apeluju na vozače da u narednih godinu dana izbegavaju da svojim automobilima prolaze centralnom gradskom ulicom, te da koriste obodne alternativne pravce. Preporuka je da koriste Dušanovu i Jug Bogdanovu s jedne strane, a sa druge strane Trga da to bude Kosovska ulica.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top