Brus dobio i predsednicu i potpredsednicu opštine

Postavljeno: 20.08.2020

Valentina Milosavljević sa liste SNS-a nova je predsednica Opštine Brus za mandat od naredne četiri godine. Za njen izbor glasala su 23 od prisutnih 28 odbornika lokalne skupštine. Funkciju zamenice predsednice obavljaće Milijana Todorović za koju su glasala 22 opštinska odbornika

Dr Valentina Miosavljević, nova predsednica opštine Brus  je doktorka ekonomskih nauka, doktorirala je na Ekonomskom fakultetu u Nišu pošto je prethodno magistarske studije završila na Beogradskom univerzitetu. U svojoj poslovnoj karijeri radila je kao koordinatorka za odnose sa javnošću Akademije za diplomatiju, potom na rukovodećim mestima u stranim kompanijama, od 2012. predaje na Visokoj ekonomskoj školi Peć u Leposaviću, a od 2016. godine ima zvanje profesorke strukovnih studija.

U obraćanju odbornicima nakon izbora, Milosavljević se zahvalila građanima opštine Brus za ukazano poverenje na izborima, kao i odbornicima kojima je čestitala na mandatima i najavila uspešnu i profesionalnu saradnju.  

Nadam da će svako od vas u radu Skupštine dati svoj maksimalan doprinos, da će iskoristiti svoje autonomno pravo da daje predloge za dnevni red, ali da nećete podržavati ono sa čime se ne slažete – poručila je članovima opštinske skupštine, uz napomenu da su “dobronamerne i konstruktivne kritike poželjne, ali ne i kritike radi kritika, već samo one sa predloženim rešenjem“. 

U našem timu ima dosta mladih ljudi. Na nama je velika odgovornost i mi moramo da pokažemo da možemo da učinimo nešto korisno za svoju zajednicu i da budemo pokazni primer našoj omladini – rekla je Milosavljević, uz poruku mladima da uče i da se „usavršavaju na našim greškama i da nas nadmaše svojim rezultatima“. 

 

Poručila je i da će se boriti „ravnomerno i ravnopravno“ za sve građane opštine Brus, da će se zalagati za rad, red i uspeh u poboljšanju infrastrukture, privlačenju investicija i otvaranju novih radnih mesta. 

Odbornici bruskog parlamenta podržali su predlog predsednice da njena zamenica bude Milijana Todorović, diplomirana fizičarka i dosadašnja direktorka OŠ Jovan Jovanović Zmaj, a na Skupštini je izabrano i Opštinsko veće koje će činiti Damjan Ovčić, Nenad Dobrodolac, Miloš Milanović i Igor Babić iz redova SNS-a i Aleksandar Miljaković, član Socijalističke partije Srbije.

Pre prve radne održana je konstitutivna sednica na kojoj je za predsednicu Skupštine opštine Brus izabrana Dragana Despotović, takođe iz redova SNS, a svemu je prethodilo potpisivanje koalicionog sporazuma između SNS i SPS-JS, čime je skupštinska većina dobila 19 odbornika. 

U opoziciji su ostale grupe građana Milutina Jeličića Jutke sa 7 i dr Dragutina Radosavljevića Dute sa 2, te PUPS koji ima jednog odbornika.  

Žene na čelu „Jutkine opštine“

Izborom Valentine Milosavljević za predsednicu, Milijane Todorović za zamenicu predsednice opštine i uz prethodno izabranu predsednicu Skupštine Draganu Despotović, Brus, koji je do skoro u žiži javnosti bio zbog suđenja bivšem predsedniku opštine Milutinu Jeličiću Jutki za nedozvoljenje polne radnje nad saradnicom Marijom Lukić, postaje jedna od retkih lokalnih samouprava gde sve najviše opštinske funkcije obavljaju žene.

Iako je prvostepeno osuđen na 3 meseca zatvora, Jutka je danas bio u Skupštini. On je sa svojom grupom građana osvojio sedam odborničkih mandata, a kako sada izgleda, ostao je van koalicionog sporazuma. Zbog krivičnih dela za koja mu se sudilo izbačen je iz Srpske napredne stranke, tokom suđenja dobio je podršku radikalskog vođe Vojislava Šešelja, a sada je kao šef grupe „Za moderan Brus“ u skupštinskoj opoziciji.

Ostale vesti

back-to-top