MZ Ćitluk- još jedna humanitarna akcija 

Postavljeno: 28.04.2020

Četrdeset domaćinstava romskog naselja u Čitluku danas je dobilo pakete sa životnim namirnica. Ovo je četvrta po redu humanitarna akcija koju ova mesna zajednica organizuje od proglašenja epidemije korona virusa i uvođenja vanrednog stanja u Srbiji

– U ovim teškim vremenima veoma je važno da pokažemo da mislimo jedni na druge, da poručimo građanima da nisu sami i da mogu da računaju na pomoć  zajednice. Mi kao mesna zajednica od početka epidemije brinemo o svojim meštanima, pomažemo koliko možemo, posebno našim najstarijim sugrađanima i socijalno ugroženim kategorijama – kazao je Boban Kostić,  predsednik Saveta Mesne zajednice Čitluk.

Kostić podseća da je ova mesna zajednica od uvođenja vanrednog stanja sprovela nekoliko humanitarnih akcija.

– Danas smo svim romskim porodicama sa područja naše mesne zajednice podelili pakete , gde je četrdeset domaćinstava dobilo  brašno, ulje, krompir i jabuke, a što smo obezbedili uz podršku donatora i lokalnih privrednika. Prošle nedelje podelili smo 8, 5 tona jabuka svim meštanima Čitluka, Mačkovca i Globodera, a socijalno ugroženim porodicama MZ Čitluk i dve tone krompira – kazao je on, dodajući da je ovoj prethodila akcija podele 30 paketa sa osnovnim životnim namirnicama, za staračka samačka domačinstva i socijalno ugrožene porodice.

Kostić kaže da će ova mesna zajednica nastaviti sa humanitarnim akcijama, sa akcentom  na samačka staračka domaćinstva koja od uvođenja vanrednog stanja redovno obilaze i volonteri, kako bi im dostavili hranu, lekove i ostale potrepštine.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top