Od danas otvoreni parkovi, od ponedeljka se otvaraju kafići i restorani

Postavljeno: 28.04.2020

Parkovi i šetališta od danas su ponovo otvoreni, a sportistima omogućeni treninzi na otvorenom, saopšteno je novinarima na današnjoj konferenciji Kriznog štaba. Od ponedeljka, 4. maja počeće da rade kafići i restorani, a uspostavlja se i gradski i međugradski saobraćaj. Još nije izvesno da li će odluka o policijskom času za prvomajske praznike biti ublažena

Gradski saobraćaj u gradovima Srbije, uključujući Novi Sad i Kragujevac, kao i drumski i železnički međugradski saobraćaj počeće da funkcionišu od 4. maja, dok će se gradski saobraćaj u Beogradu i Nišu otvoriti 8. maja, precirano je na konferenciji.

Za 8. maj je predviđeno i otvaranje tržnih centara.

Za sve ove ponovno otvorene prostore obavezna je stroga primena svih zaštitnih mera preporučenih od strane stručnjaka. 

Krizni štab je doneo odluku i da vrtići i produženi boravak u školama počnu da rade od 11. maja. Detaljne instrukcije za njihov rad pripremaju Ministarstvo zdravlja i Institut Batut i one će biti prosleđene svim ovim ustanovama. 

Procenjeno je da će se za smeštaj u vrtićima prijaviti otprilike jedna trećina dece koja su ranije boravila u vrtićima, a čiji roditelji moraju početi da rade a nemaju gde da ostave decu na čuvanje.

Još uvek nije doneta konačna odluka o policijskom času za prvomajske praznike. Prethodnih dana čule su se najave da bi prethodna odluka o trajanju zabrane kretanja od četvrtka u 18 do ponedeljka u 5 časova, mogla biti promenjena na period od petka u 18 do ponedeljka u 5. 

 N.B.

Ostale vesti

back-to-top