DS: RPK se, nagradom Vučiću, stavila u službu SNS propagande

Postavljeno: 09.01.2023

Kruševački odbor Demokratske stranke regovao je jer je kruševačka Regionalna privredna komora, u okviru manifestacije „Božićni privredni doručak“, nagradu „ličnost decenije“ dodelila predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću. Ovdašnji odbor DS-a smatra da je to „ruganje privrednicima Kruševca, koji su preživeli užase hiperinflacije i razaranja privrede, za koje, ne malu odgovornost, snosi baš ovogodišnji laureat“.

– Dodeljivanjem nagrade Aleksandru Vučiću za ličnost decenije, Regionalna privredna komora Rasinskog okruga je „Božićni privredni doručak“, jednu lepu manifestaciju, sasvim podredila dnevnoj politici, stavljajući se u službu propagandne mašinerije Srpske napredne stranke – saopštio je Gradski odbor Demokratske stranke u Kruševcu.

Ta stranka u saopštenju dodaje da su, takođe, čelnici RPK, „da bi pojačali politički pečat kojim je obeležena manifestacija, nagradu za doprinos razvoju lokalne zajednice uručili vlasniku Televizije Plus, Vladanu Gašiću, sinu aktuelnog ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića“.

– Nagrada Aleksandru Vučiću, koji je kao ministar u Vladi devedesetih, odgovoran za propast kruševačkih privrednih giganata kao što su „14. oktobar“, „22. jul“,  „Zadrugar“, GP „Jastrebac“, je ruganje privrednicima Kruševca, koji su preživeli užase hiperinflacije i razaranja naše privrede za koje ne malu odgovornost snosi baš ovogodišnji laureat – navedeno je u saopštenju.

DS smatra da Aleksandar Vučić, na čelu Srpske napredne stranke, nastavlja tamo gde je zaustavljen 2000-te, te da su politika uništavnja Srbije i Rasinskog okruga dostigle svoj zenit.

– Trenutno se pod budnim okom halapljivog režima Aleksandra Vučića dovršava izgradnja auto puta Pojate – Preljina na kome je vrednost radova već premašila 1,6 milijardi evra. Podsećamo da je prvobitna vrednost ugovorenih radova, još 2009. godine procenjena na 258 miliona evra. Sumnjivi ugovori, obavijeni velom tajne, i kontroverzni biznismeni koji izvode neke od radova, samo su pokazatelj čimè će se baviti istražni organi u bliskoj budućnosti – tvrdi DS u saopštenju.

Dodaje da rezultati nedavnog popisa na najbolji način pokazuju kakvi su efekti Vučićevog „zlatnog doba“ na broj stanovnika u Rasinskom okrugu.

– Do juče smo bili u zlatnom dobu do guše. Sada je vala došlo i preko guše – zaključuje kruševački odbor Demokratske stranke.

Ostale vesti

Komentari

  1. Malo je decenija kaže:

    Valjda licnost milenijuma?!

1 thought on “DS: RPK se, nagradom Vučiću, stavila u službu SNS propagande

Comments are closed.

back-to-top