Svetosavski đaci: Anđela Stevanović, Politehnička škola “Milutin Milanković”

Postavljeno: 17.04.2021

Učenica četvrtog razreda kruševačke Politehničke škole “Milutin Milanković”, Anđela Stevanović, dobitnica je Svetosavske nagrade za ovu školsku godinu. Nastavničko veće ove škole odlučilo je da nagradu dodeli njoj zbog odličnih rezultata ostvarenih u školovanju

– Bila sam jako srećna kada sam saznala da sam dobila tu nagradu jer je ipak mnogo truda kroz ove četiri godine uloženo kako bih imala uspeh koji imam sada. Nadam se da ću uspeti da održim taj uspeh i u narednom školovanju – kaže Anđela za KruševacGrad.

Nagrada je posebno obradovala Anđelinu porodicu kao i njenu razrednu, Maricu Nastić koji su joj tokom školovanja pružali najveću podršku.

Omiljeni predmeti su joj statika i armirano betonske konstrukcije kao i razrada projekata.

– Ima tu još nekih predmeta, jer kroz njih uspevam da pokažem svoju kreativnost i znanje iz prirodnih nauka, to je takodje i razlog zbog koga sam baš ovu srednju školu odabrala – dodaje ona.

Tokom proteklog perioda pripremala se i za učešće na takmičenjima iz statike i aplikativnih računarskih programa, međutim zbog pogoršane epidemiološke situacije takmičanja nisu održana.

U slobodno vreme najviše voli da crta, nakon završetka srednje škole Anđela planira da upiše Građevinski fakultet.

– U početku sam se dvoumila između njega i Arhitektonskog fakulteta, ali se u građevini više pronalazim, zbog moje težnje prema prirodnim naukama. Takođe, oduvek mi je bila želja da budem građevinski inženjer – napominje ona.

Njena razredna i nastavnica stručnih predmeta, Marica Nastić, ističe da je Anđela, pored toga što je odlična učenica, veoma dobra drugarica koja je uvek spremna da pomogne svim svojim drugarima i da im prenese svoje znanje.

– Ona je jedna zaista divna devojka koja od prvog razreda ima sve petice i koja sve svoje obaveze ispunjava redovno. Uvek se trudila i stekla je odličnu podlogu u srednjoj školi tako da uopšte ne sumnjam da će lako da položi prijemni ispit i da će biti zaista dobra u onome čime reši da se bavi u budućnosti – kaže ona.

D. M.

Ostale vesti

back-to-top