Učenici Politehničke škole izveli „Aludiciju“

Postavljeno: 12.05.2022

Trećeg dana Tin festa, predstavili su se učenici Politehničke škole „Milutin Milanković“ predstavom „Aludicija“, po tekstu i u režiji profesora Ivana Miladinovića. Reč je o humorističnom komadu koji govori o jednoj audiciji, na kojoj veoma neobičan žiri vrednuje glumu još neobičnijih kandidata

-Predstava “Aludicija” je nastala spontano dok sam posmatrao svoje đake pre par godina kako se pripremaju za Tin fest. Zamišljao sam tada kako će da odglume i na osnovu toga sam i napisao predstavu. Tek sada je izvodimo jer nas je korona sprečila da to učinimo ranije– kaže profesor Ivan Miladinović.

Učenici su se odlično snašli u ulogama i sa velikim ushićenjem spremali za Tin fest od januara.

Đaci su se lepo snašli, Kruševac je pun talenata, a ovo je fenomenalna manifestacija i predivno je što je imamo- smatra ovaj profesor.

Đorđe Kušić, učenik trećeg razreda Politehničke škole, oduševio je publiku likom Alekse Papučića, jednog od kandidata na “Audiciji”.

-Glumim “Simitara dizelaša”, to je vrlo interesantna uloga, on je neki urbani tip, gradski mangup koji je veoma smešan- navodi ovaj učenik.

Sa druge strane, za stolom žirija na “Audiciji” našla se Marija Sladoje, takođe učenica trećeg razreda ove škole.

Ja tumačim jednog od tri člana žirija, Jagodinku, a pored mene tu su i Mirjana Tuta i Živka Desnić-navodi ona.

Svi učenici uživali su u probama i pripremama na ovoj prestavi.

-Baš smo se lepo družili na probama, nedostajalo mi je ovo. Kao mali glumio sam i na FeŠT-u– kaže Đorđe Lazić, koji se našao u ulozi huligana.

Podsećamo, predstavu „Kriza identiteta“ , adaptaciju dramskih minijatura i jedne radio drame Zorana Spasojevića, koju je za ovu priliku režirao profesor Ernes Međedović, večeras će izvesti učenici Prve tehničke škole od 20 časova.

M.S.

 

Ostale vesti

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

back-to-top