Počinje 16. Tin fest

Postavljeno: 10.05.2023

Sutra u 20 časova, u Beloj sali Kulturnog centra, biće otvoren 16. Festival srednjoškolskog teatra Tin fest. Festival je takmičarskog karaktera, a na njemu će se ove godine predstaviti dramske trupe učenika Hemijsko – tehnološke škole, Gimnazije, Politehničke škole „Milutin Milanković“, Vaspitno-popravnog doma, Prve tehničke škole i Ekonomsko-trgovinske škole

Festival će u četvrtak, u 20 časova, otvoriti predstava štićenika Vaspitno-popravnog doma “Morska bolest”, Vlastimira Gligorijevića u režiji profesorke Radmile Živković. U petak, 12. maja predstaviće se učenici Hemijsko-tehnološke škole komadom “Ko je ovde lud” Igora Braca. Adaptaciju i režiju potpisuju profesorke iz ove škole, Tamara Nenadić i Jasmina Pavlović.

U sredu, u 19 časova, 24. maja predstavu “ Veronika” po tekstu Radeta Jelića, a u režiji profesora Ernesta Međedovića odrigraće učenici Prve tehničke škole, dok će učenici Politehničke škole “Milutin Milanković” u četvrtak, u isto vreme igrati predstavu “Srbovanje” koju je režirao profesor Ivan Miladinović.

U petak u 19 časova, učenici Ekonomsko-trgovinske škole igraju predstavu “Art” po tekstu Jasmine Reze, a u režiji svoje profesorke Dajane Cvetković Lazić. Takmičarski deo festivala zavoriće gimnazijalci u subotu, u 19 časova, predstavom “Koje je boje vuk”, nastaloj po tekstu Branka Ćopića.

Ceremonija svečanog zatvaranja festivala i dodele nagrada biće održana u ponedeljak, 29. maja u 19 časova u Beloj sali Kulturnog centra, a tada će okupljeni biti u prilici da odgledaju poklon predstavu neformalne umetničke trupe Kulturociklin– “Paklena pomorandža”, u režiji Sandre Maksimović.

M. J.

Ostale vesti

back-to-top