Bajkom Medicinske škole završen Tin fest

Postavljeno: 16.05.2022

Takmičarski deo Tin festa, sinoć je završen predstavom „Uspavana lepotica“ koju su izveli učenici Medicinske škole. Predstavu je režirala profesorka Mirjana Gašić, tekst bajke adaptirao je učenik Aleksandar Gašić, a kako kažu, za bajku su se opredelili kako bi nas sve podsetili na lepotu i ljubav i na momenat vratili u detinjstvo

-Posle dve godine borbe sa koronom, silnim neprijatnostima, tužnim i ružnim stvarima sa kojima smo se susretali, shvatila sam, u jednom trenutku da je krajnje vreme da se podsetimo lepote, porodice, ljubavi i svih onih divnih, srećnih stvari, koje nas vezuje za najlepše doba u našem detinjstvu-kaže profesorka srpskog jezika i književnosti Mirjana Gašić.

Po njenim rečima, prilično je smeo poduhvat da srednjoškolci igraju bajku, jer su one uglavnom namenjene mlađoj publici.

-Prezadovoljna sam odgovorom koji sam od učenika dobila, jer su oni shvatili svu lepotu igre ove predstave-ističeprofesorka.

Aleksandar Gašić, učenik trećeg razreda ove škole je uz pomoć svojih drugara iz dramske sekcije adaptirao čuvenu Diznijevu verziju bajke „Uspavana lepotica“.

-Moja uloga se razlikuje od ostalih, jer mi je pripala čast da tumačim ulogu pripovedača, koji vodi celu bajku-kaže ovaj učenik.

Jednu od tri vile, Sunčicu, tumači maturantkinja Karla Pejić.

-Glumim vilu Sunčicu. Baš mi se svidela ideja što ove godine glumimo bajku i smatram da jednu lepu ideju i pozitivnu energiju prenosimo publici. Spremali smo se oko dva meseca i mislim da smo se svi lepo snašli –navodio ona.

Njen drug iz razreda, Vanja Savović, našao se u ulozi princa.

-Kao mali voleo sam bajke, kao i sva deca i zamišljao sam sebe kao nekog šarmatnog princa, zato što umem sa ženama. Sa princezom sam se dobro uskladio-kaže on kroz smeh.

Uloga mlade princeze Aurore pripala je učenici prvog razreda Neveni Ivković.

-Lepo smo se družili, i međusobno smo se pomagali kako bismo našli odgovarajuće kostime. Ja nosim dve haljine u predstavi, prva je bela, klasična za šetnju po šumi, a potom se presvlačim u haljinu koju su moje tri vile spremale za mene i koja je cvetna i prelepa-navodi ona.

Podsećamo, svečano zatvaranje Tin festa i dodela nagrada održaće se večeras, kada će biti izvedena poklon predstava amaterskog pozorišta Branislav Nušić, „Rođene“.

M.S.

 

Ostale vesti

back-to-top