Motokros takmičenje u Globaru u znaku mladih nada

Postavljeno: 16.05.2022

U organizaciji Motokros kluba Gajić, u Globaru je održano drugo kolo Otvorenog prvenstva Srbije u motokrosu u svim kategorijama.

U deset kategorija učestvovala su 76 takmičara iz Srbije i nekoliko iz Severne Makedonije i Mađarske. Takmičenje je svečano otvorila generalni sekretar Moto saveza Srbije Anđela Klikovac.

Prvi dan protekao je u znaku slobobodnih i kvalifikacionih treninga po klasama. Drugog dana, prvenstvo su otvorili najstariji takmičari klase MX S, koji su vozili u diviziji sa klasom MX 3. Gabor Sagmajster je u obe trke bio na visini zadatka u MX S klasi i osvojio je maksimalnih 50 bodova, dok je Velibor Milunović u MX 3 klasi ostvario identičan učinak.

Najmlađi su umnogome obeležili takmičenje u Globaru. Viktor Kolnookov u klasi MX 50 bio je nedostižan u konkurenciji mališana uzrasta od 5 do 9 godina, kao i starija sestra Ana. Kolnookov u klasi MX 65, u kojoj su se takmičila deca uzrasta od 12 do 15 godina. Kod najstarije dece u klasi MX 85 pobedio je gost iz Bugarske Ognen Todorov..

U MX Open klasi najbržio je bio Tamaš Časar. Najbrojniju diviziji činili su takmičari klasa MX 2 i MX 125 – Vuk Drmanac je bio najbrži u MX 125, a Mark Češko u MX 2. Finale finala pripalo je najjačoj klasi MX 1, u kojoj je pobednik Jovan Popović.

S.M.

 

Ostale vesti

back-to-top