Motokros šampionat u Globaru

Postavljeno: 20.06.2017

У селу Глобаре, на мото крос стази Гајић, данас је одржан други Европски, седми Балкански и осми Национални шампионат у мотокросу

У шампионату је учествовало око 100 мотоциклиста (од 6 до 50 година) из 16 земаља: Украјине, Мађарске, Чешке, Бугарске, Словеније, Хрватске, Румуније… Само из Србије је око 40 – ак учесника. Они су сврстани у 3 такмичарске категорије у зависности од јачине мотора.  Један од мотоциклиста је и чувени Габор Сагмајстер, возач релија Париз – Дакар.

Херман Јаколич, председник жирија, изјавио је да је мото стаза Гајић у Глобару, по квалитету једна од прве три у Европи, што говори и о рангу такмичења која се одржавају на њој.

Мотокрос тркама присуствовали су и председник Ауто мото савеза Србије Мирко Бутулија и генерални секретар Мото савеза Србије Божидар Михајловић. Они су рекли, да по могућностима и додатној опремљености, ова стаза може да очекује и такмичаре светског нивоа.

Један од будућих планова Града, kako je истакао градоначелник Несторовић, koji je i otvorio takmičenje, је изградња кружне мото стазе на новој локацији аеродрома „Росуље“.

Покровитељ Шампионата је град Крушевац који је много уложио у инфраструктурну опремљеност и пратеће садржаје, а организатор је Мото клуб „Гајић“, уз помоћ АМСС.

kruševac.rs

Ostale vesti

back-to-top