Svetosavski đaci: Nađa Avramović, OŠ “ Brana Pavlović”

Postavljeno: 23.05.2021

Dobitnica Svetosavske nagrade za ovu školsku godinu u OŠ “Brana Pavlović” u Konjuhu je učenica osmog razreda Nađa Avramović. Pored odličnog uspeha tokom čitavog školovanja i učešća na velikom broju takmičenja ova osmakinja u slobodno vreme se bavi pisanjem poezije, a planira da napiše roman

Iskreno, nagrada mi znači jako puno, od početka sam se  maksimalno trudila, učila sa ljubavlju i voljom i vrlo sam zahvalna, naročito svojoj razrednoj zato što je verovala u mene, pružila mi uvek podrušku kada je bila potrebna i naravno svim ostalim nastavnicima koji su se trudili da ostvarim ovaj uspeh – kaže Nađa za KruševacGrad.

Ne krije da je očekivala da će se naći među najboljim učenicima, a omiljeni predmeti su joj biologija, hemija, matematika i srpski jezik. Nađa ističe da voli da crta te da je osvojila puno nagrada na likovnim konkursima.

– Svake godine od petog razreda idem na takmičenja iz matematike, srpskog jezika i biologije. Nagrade sam uglavnom osvajala na likovnim konkursima koji su većinom vezani za očuvanje prirode, zagađenje vode i nešto maštovito – objašnjava ona.

U slobodno vreme najviše voli da čita knjige što toplo preporučuje svima.

Čitanje je zaista lep hobi, osim toga razvija nam se vokabular, pogled na svet i jednostavno maštovitiji smo. Čitam strane pisce, serijal knjiga koji je ostavio veliki uticaj na mene jeste “Stakleni Presto” Sare Dž. Mas, serijal ima sedam ili osam knjiga, poslednji deo još uvek nije preveden dok ostali jesu, preporučujem svima da pročitaju ove knjige – ističe ona.

Nađa nam otkriva i da piše pesme, ali i da planira da krene sa pisanjem romana.

– Volim da pišem stihove i pesme, planiram da počnem da pišem svoj roman, još uvek razmišljam o tome. Volela bih da pišem o natprirodnim bićima, nešto poput misterije i fantastike – dodaje ona.

Nakon osnovne želi da upiše upiše Medicinsku školu.

Sviđa mi se smer farmaceutski tehničar najviše zbog proizvodnje lekova i rada u laboratoriji. Trenutno se spremam za prijemni ispit tako da svakog dana odvajam vreme za učenje i obnavljanje gradiva koje mi nije najjasnije – napominje ona.

Pored odličnih rezultata u obrazovanju, Nađa je proglašena i za najbolju drugaricu od strane svojih vršnjaka što je, kako kaže njena razreda i nastavnica engleskog jezika Sanja Pešić, dokaz da je nagrada otišla u prave ruke.

Veoma sam ponosna na svoju učenicu, Svetosavska nagrada je dokaz o njenoj posvećenosti, kreativnosti i marljivom učenju od početka školovanja kao i veliki podsticaj za dalji rad i učenje. Ova nagrada je i priznanje za njenu učiteljicu Slađanu Božilović koja joj je pomogla da postigne odlične rezultate u nižim razredima osnovne škole – ističe ona.

D.M.

Ostale vesti

back-to-top