Počela školska godina

Postavljeno: 01.09.2023

Za 65.000 prvaka i 760.000 ostalih učenika osnovnih i srednjih škola u Srbiji danas počinje nova školska godina. Kako je najavljeno iz Ministarstva prosvete prvi dan je namenjen razgovoru sa učenicima i neće biti predavanja

Prvog dana, umesto predavanja, planirani su razgovori o vrednostima i bezbednosti u skladu sa smernicama Ministarstva prosvete, koje su nastale zbog majske tragedije, zbog koje je i ranije završena školska godina. Takođe, novina je uvođenje izbornog predmeta „Vrline i vrednosti kao životni kompas,“ koji će istraživati životne vrednosti i ljudske vrline.

Povećano prisustvo školske i policijske bezbednosti takođe je planirano, a plate prosvetnih radnika će rasti u narednom periodu.

Prvi mini-raspust đake očekuje od 8. do 12. novembra povodom Dana Primirja u Prvom svetskom ratu, dok će zimski raspust trajati od 29. decembra do 21. januara.

Od 15. do 18. februara povodom Dana državnosti Srbije, đaci neće ići u školu, a prolećni raspust biće od od 27. aprila do 6. maja.

Kraj školske godine za đake koji završavaju osnovne i srednje škole biće 31. maja 2024, 14. juna školu će završiti ostali osnovci, a 21. juna srednjoškolci.

Ostale vesti

back-to-top