Svetosavski đaci: Jovana Nedeljković, OŠ “Stanislav Binički” Jasika

Postavljeno: 22.05.2021

Dobitnica Svetosavske nagrade za ovu školsku godinu u OŠ “Stanislav Binički” u Jasici je Jovana Nedeljković. Ova talentovana učenica osvaja nagrade i plasmane na brojnim takmičenjima, a nedavno je briljirala na prijemnom za Informatičko odeljenje, čime je pokazala da je nagrada otišla u prave ruke

– Nagrada mi veoma znači, velika je privilegija i čast za mene što sam baš ja izabrana za Svetosavskog učenika. Moja porodica i prijatelji su veoma ponosni na mene – kaže Jovana Nedeljković za portal KruševacGrad.

Ova učenica osvojila je brojne nagrade na takmičenjima iz srpskog jezika, matematike, fizike, biologije i hemije.

Najponosnija sam na takmičenja iz biologije i hemije u sedmom razredu, osvojila sam prvo mesto na opštinskom nivou, a zbog korone sam bila sprečena da idem dalje. Ove godine sam osvojila 2. mesto na opštinskom takmičenju iz srpskog jezika. A išla sam i na opštinsko i okružno takmičenje iz matematike i fizike gde sam dobila pohvale – navodi ona.

Jovana planira da upiše informatičko odeljenje Gimnazije u Kruševcu, za koje je prijemni već položila. Kaže da joj je žao što napušta osnovnu školu, zbog društva i nastavnika.

– Trenutno se spremam za prijemni iz srpskog jezika, matematike i kombinovani, a na prijemnom za informatičko sam bila treća na listi. Imala sam 233 poena od ukupnih 240 i jako sam zadovoljna time. Želim da upišem to odeljenje zato što volim matematiku, informatiku i rad na računaru, volela bih da se kasnije u životu bavim programiranjem – objašnjava ona.

U slobodno vreme druži se sa prijateljima, trenira plivanje i folklor.

– Plivanje sam trenirala 3 godine, ali sam prestala zbog korone, kad prođe prijemni vraćam se na bazen. Folklor takođe volim, 2019. godine smo osvojili prvo mesto u nadmetanju sela. Uz dobru organizaciju sve može da se postigne, i učenje i druženje – kaže ona.

Razredna i predmetna nastavnica geografije Dragana Damnjanović za Jovanu ima samo reči hvale.

– Jovana je jedno vredno, odgovorno dete, lepo vaspitano, sve svoje obaveze na vreme izvršava, zbog toga je ovu nagradu i dobila. Ona je svojim radom postigla ogroman uspeh, treća je na listi za informatičko odeljenje. Trenutno svi radimo u specifičnim uslovima zbog korone, a ona se odlično snašla u svemu. U svom odeljenju voljena je drugarica i dobar organizator – ističe Jovanina razredna.

Po njenim rečima, ako Jovana nastavi da radi kao u osnovnoj školi, za nju neće biti problema u daljem školovanju.

– Talenat je tu, ali i upornost i rad su važni. Ona u sebi nosi sve i verujem da će imati blistavu budućnost – kaže Dragana Damnjanović.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top