Kolo srpskih sestara darivalo prvake

Postavljeno: 10.09.2021

Članice kruševačkog Kola srpskih sestara darivale su prvake iz dve osnovne škole priborom za rad. Reč je o tradicionalnoj akciji čiji je cilj da prvacima ulepša, a roditeljima olakša početak školske godine

– Ovo je treća godina kako Kolo  daruje prvake, ove godine to su đaci škole “Veselin Nikolić” i OŠ “Stanislav Binički”. Naša želja je da oplemenimo njihove prve dane u školi, da im bude lepo, da budu srećni, a da istovremeno finansijskih malo olakšamo roditeljima – kaže predsednica Kola srpskih sestara Kruševac Snežana Stajković.

Direktorka Škole za osnovno i srednje obrazovanje “Veselin Nikolić” Mirjana Bazić  potvrđuje da je ovaj znak pažnje veoma značajan za prvake, a sigurna je da će se saradnja sa Kolom nastaviti u različitim oblastima.

U prvi razred te škole ove godine je pošlo osmoro đaka, osnovnu školi pohađa ukupno 101 učenik, dok ih je u srednjoj 97.

Osim prvaka te škole paketićima je darivano i 36 đaka prvog razreda OŠ “Stanislav Binički” iz Jasike.

U paketićima koji su im danas uručeni nalaze se sveske, bojice, flomasteri, palete za bojenje, olovke, gumice, režalje, kolaž papir.

Pred članicama ovdašnjeg Kola srpskih sestara je obeležavanje slave, Male Gospojine, 21. septembra, a potom, ukoliko epidemiološka situacija dozvoli poseta Gerontološkom centru povodom Dana starih, te sprovođenje aktivnosti u okviru Dečije nedelje.

J.B.

 

Ostale vesti

back-to-top