Higijenski paketi za korisnike narodne kuhinje: Pomoć je dobrodošla 

Postavljeno: 10.09.2021

Volonteri Crvenog krsta danas su, korisnicima narodne kuhinje, uz redovan obrok podelili higijenske pakete

Dodatnu pomoć u Prvoj mesnoj zajednici dobilo je 150 sugrađana. Među korisnicima narodne kuhinje su, pored ljudi sa izuzetno niskim primanjima, koja iznose od 10 do 25 hiljada dinara, oni koji nemaju nikakvih primanja. Za njih su taj obrok i dodatna pomoć koju povremeo dobiju – sve. 

Goran Stefanović i Slavoljub Đukić godinama koriste narodnu kuhinju.  

– Tu sam već 15 godina. Do skora nas je bilo dvoje u domaćinstvu, ali nažalost sada sam tu samo ja. Svaka pomoć mi znači mnogo, pored hrane dobro će mi doći i današnja pomoć od Crvenog krsta. Takva vrsta pomoći uglavnom je u vidu praškova, šampona i hemije i to je takođe neophodno. Snalazimo se, hrana je solidna, ali bez mesa. Mesečno nemam nikakav prihod pa mi ova pomoć znači sve – kaže Goran Stefanović. 

Slavoljubu Đukiću, koji je samac, ova pomoć mnogo znači: 

– Živim od 24 hiljade dinara mesečno. Samac sam i hrana mi zaista dobro dođe. Pomoć Crvenog krsta  se uglavnom sastoji od maske, deterdženta, hemije uopšte. Nekad se dobije i hrana, odnosno konzerve. Korisnik sam već tri godine i zahvalan sam na ovome.

Sekretarka kruševačkog Crvenog krstva Emina Todorović navodi da su higijenski paketi podeljeni na sva četiri punkta u Kruševcu, na kojima se korisnicima daje ručak.

– Akcija se sprovodi u okviru projekta Razvoj zdravlja i unapređenje pristupa kvalitetnijoj zdravstvenoj zaštiti, a pakete pomoći su pripremili Ministarstvo zdravlja i Crveni krst – kaže ona. 

Higijenski paketi su podeljeni korisnicima kako bi se ublažilo širenje korone, u periodu kada se epidemija ponovo razbuktava. 

S.M.

Ostale vesti

back-to-top