Škole u Okrugu nastavljaju sa „normalnim“ časovima, deo đaka na onlajnu

Postavljeno: 10.09.2021

Nijedna od lokalnih samouprava iz Rasinskog okruga nije među 40 gradova i opština, za koje je Tim za škole, na osnovu nedeljnog preseka epidemiološke situacije, doneo odluku o prelasku na drugi, odnosno treći model organizacije nastave. Do sada je, međutim, zbog pojave po dva i više slučaja oboljevanja đaka na onlajn prešlo 19 odeljenja iz našeg okruga.

 

Od početka školske godine na onlajn nastavu je, prema podacima kruševačkog Zavoda za javno zdravlje, prešlo 11 odeljenja u Kruševcu, sedam u Trsteniku i jedno u Aleksandrovcu. Među tim odeljenjima je 14 u srednjim, a pet u osnovnim školama u tim gradovima.

-U Kruševcu su na onlajn nastavu prešli đaci iz četiri odeljenje kruševačke Gimnazije, tri iz Medicinske i jednog iz Prve tehničke škole, kao i pod jedno odeljenje iz OŠ „Dragomir Marković“, „Dositej Obradović“ i „Despot Stefan Lazarević“. U Trsteniku su na onlajnu dva odeljenja Gimnazije, tri Tehničke škole i po jedno u osnovnim školama „Miodrag Čajetinac Čajka“ i „Sveti Sava“, dok je u Aleksandrovcu na onlajnu jedno gimnazijsko odeljenje – kazala je za KruševacGrad dr Mirjana Avramović iz kruševačkog Zavoda za javno zdravlje.

Ministarstvo prosvete saopštilo je danas da je Tim za škole doneo odluku da svi zaposleni moraju da nose maske, iako su vakcinisani ili preležali koronu, jer je trenutno aktuelno prenošenje delta soja virusa, koje može izazvati oboljevanje i kod tih kategorija. Istovremeno je Tim preporučio upotrebu zaštitnih maski za sve učenike i sve vreme boravka u školi.

Izuzetak je kada učenik iz zdravstvenih razloga ne može da nosi masku kada treba organizovati rad tako da se obezbedi fizička distanca prema drugim učenicima i zaposlenima te da se pojača primena mera zaštite: deznifekcija ruku, čišćenje i dezinfekcija nastavnih sredstava i prostora.

Podsetimo da, prema danas saopštenoj odluci Tima za škole, od ponedeljka, 13. septembra, đaci sedmog i osmog razreda osnovne škole iz 40 gradova i opština u Srbiji prelaze na kombinovanu nastavu, dok srednjoškolci iz tih lokalnih samouprava prelaze potpuno na onlajn. Među njima nije nijedna lokalna samouprava sa područja Rasinskog okruga.

J.B.

Ostale vesti

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

back-to-top