Uklonjena divlja deponija kod bivoljskog groblja (VIDEO)

Postavljeno: 10.09.2021

Prva od osam divljih deponija, čije je uklanjanje najavljeno do kraja meseca, sanirana je danas u blizini bivoljskog groblja. U narednom periodu očekuje se postavljanje video nadzora na potencijalnim lokacijama divljih deponija

U okviru projekta Ministarstva zaštite životne sredine Kruševac je dobio 1,2 miliona dinara za uklanjenje četiri divlje deponije na gradskom i isto toliko na seoskom području. Procena je da se na ovim deponijama nalazi 800 kubika kabastog i ostalog komunalnog otpada.

– U naredna tri dana planiramo da intenziviramo ovu akciju i da sakupimo što veću količinu otpada kako bismo do novembra uspeli da očistimo sve deponije. Svesni smo da time nećemo rešiti problem i zato apelujemo na sugrađane da ne odlažu kabasti otpad na divljim deponijama, već na našu gradsku deponiju – rekla je direktorka Javnog komunalnog preduzeća, Snežana Radojković.

Sledi uklanjanje deponije u naselju Kurilovo, ispod stovarišta Milošević, zatim u Čitluku kod starog mosta i u Velikom Golovodu, po izlasku iz Kruševca, posle mosta sa desne strane ka reci Rasini. Takođe, za sanaciju su planirane  deponija u Pakašničkoj šumi, prema crkvi u izgradnji, potom na Čokotinom brdu na velikoj krivini, deponija na mestu gde se graniče Kruševac i Ražanj pre Đuniskog mosta kao i ona u Ulici Timočke bune, na samom obodu Novog groblja.

Da je u prethodnom periodu na teritoriji Kruševca bilo preko 50 divljih deponija, čiji se broj drastično smanjio kada je Javno komunalno preduzeće uvelo organizovano iznošenje smeća, istakla je gradonačelnica Jasmina Palurović.

– Ipak, ne mogu da kažem da su građani prestali da prave divlje deponije, a mi se trudimo da uklanjamo sve  koje se u međuvremenu pojave. Koristim priliku da apelujem na naše sugrađane da smeće odlažu na mesta koja su za to predviđena i da ukoliko imaju neki kabasti otpad pozovu naše Komunalno preduzeće koje se uvek odaziva tim pozivima – dodala je gradonačelnica.

Najavila je da bi Grad Kruševac uskoro od Ministarstva za zaštitu životne sredine trebalo da dobije sredstva za postavljanje video nadzora na potencijalnim lokacijama divljih deponija u cilju smanjenja njihovog broja.

D.M.

Ostale vesti

back-to-top