JKP Kruševac obeležio 75 godina postojanja

Postavljeno: 01.11.2023

Danas u prostorijama Javnog komunalnog preduzeća Kruševac, obeleženo je 75 godina postojanja i rada ove firme

Sada već davne 1948. godine, JKP Kruševac je počeo sa radom kao malo preduzeće koje je radilo sa konjskom zapregom na teritoriji grada Kruševca.

– Danas, 75 godina kasnije, Javno komunalno preduzeće je moderno, veliko preduzeće. Pouzdan partner Gradu kao osnivaču, ali i svim našim sugrađanima koji žive i rade na teritoriji našeg grada. Možemo da se pohvalimo da pružamo usluge iznošenja smeća u svih 100 sela na teritoriji našeg grada. Takođe, održavamo veliki broj zelenih i cvetnih površina, a staramo se i o Starom i Novom kruševačkom groblju. Jednom rečju, imamo 13 službi koje posluju u okviru našeg preduzeća – istakla je direktorka JKP Kruševac, Snežana Radojković.


Direktorka JKP-a je tom prilikom napravila osvrt na stanje u preduzeću pre desetak godina koje je bilo veoma loše.

– Moram da izrazim zahvalnost Gradskoj upravi koja je pre 11 godina prepoznala JKP kao pouzdanog partnera, jer su tada zatečeni dugovi u iznosu od preko 120 miliona dinara, nisu uplaćivani porezi i doprinosi, kao ni prevoz radnicima više od 7 meseci. Kasnilo se sa svim davanjima prema dobavljačima i retko koja su vrata bila otvorena za nas kao JKP. Danas, zahvaljujući podršci Grada, mi smo jedno stabilno preduzeće koje beleži velike poslovne prihode i značajne pozitivne rezultate – navela je Snežana Radojković.

Trenutno se JKP Kruševac nalazi na 6. mestu najuspešnijih firmi u Srbiji, a takođe se našlo u društvu 99. najuspešnijih preduzeća u regionu, što je dodatni motiv za sve iz JKP-a da dodatno rade i napreduju.

– Očekujemo da ćemo na proslavi 80 godina postojanja JKP-a imati najmoderniji centar za upravljanje otpadom. Pored toga, do tada ćemo imati završen Moravski koridor čiji smo i mi jedan od učesnika u izgradnji i uređenju. Nadamo se da ćemo imati i mnogo novih kamiona, cisterni, vozila, opreme, dosta novih radnika i da ćemo nastaviti ovim tempom. Mi smo jedan dobar tim i zajedno sa našim građanima očekujemo nove uspehe koji će rezultirati većom lepotom našeg Grada – zaključila je direktorka JKP Kruševac, Snežana Radojković.

Foto: Facebook/JKP Kruševac
N. L.

 

Ostale vesti

back-to-top