128. Prvomajski uranak na Bagdali

Postavljeno: 01.05.2024

Kao i svake godine, jutros je kod spomenika Prvom maju na Bagdali održan Prvomajski uranak, koga tradicionalno organizuje Veće Saveza Samostalnih Sindikata za više opština u Kruševcu.

Prisutnima se obratio predsednik Saveza Samostalnog Sindikata Srbije za grad Kruševac i opštine Ćićevac, Brus i Varvarin Saša Nešić.

– Ovo je 128. godina sindikalnog okupljanja i tradicionalnog uranka. Prva proslava Prvog maja u našem gradu održana je u blizini barutane „Obilićevo“, kod česme Dobra voda. Prvi maj je simbol radnika koji su se okupljali oko sindikata tražeći promene, napredak, poboljšanje života i uslova rada. Naša vizija je ekonomski razvijeno društvo u kome se poštuju prava radnika. Cilj nam je razvijena Srbija i zadovoljni građani. Srbija u kojoj se poštuju prava, zakoni, vrednosti i u kojoj svi imaju pravo na rad. Zato budimo solidarni i jedinstveni u borbi za bolju budućnost jer se samo tako možemo izboriti – rekao je Nešić i čestitao svim radnicima praznik rada i predstojeće uskršnje praznike.

Predsednica Skupštine grada Kruševca Dragana Barišić je svim građanima Rasinskog okruga poželela srećan Prvi maj i Vaskrs.

– Ja bih iskoristila ovu priliku da svim građanima Rasinskog okruga poželim srećan Prvi maj- praznik radničke borbe, da im Prvi maj donese bolje uslove rada i pravednu nagradu za rad.

Ovom prilikom svim građanima Rasinskog okruga pravoslavne veroispovesti čestitam Vaskrs- praznik nad praznicima. Da im Vaskrs donese toleranciju, pravednost, ljubav i da nastave da neguju prave vrednosti, vole i budu voljeni. Hristos voskrese- Vaistinu voskrese!-
I zamenica gradonačelnika Snežana Radojković čestitala je svim Kruševljanima Međunarodni praznik rada.

U kulturno- umetničkom delu programa nastupile su vokalne solistkinje Jana Milanović i Kristina Damnjanović.

Događaju su prisustvovali predstavnici društvenog, političkog, privrednog i kulturnog života grada.

O. M.

Ostale vesti

back-to-top