Crveni krst otvorio račun za pomoć stanovništvu Turske i Sirije

Postavljeno: 07.02.2023

Crveni krst Srbije otvorio je namenski račun za pomoć stanovništvu Turske i Sirije koje je 6. februara pogodio razorni zemljotres. Sredstva koja građani Srbije budu uplatili na račun biće korišćena prema najprioritetnijim potrebama ugroženog stanovništva.

Razorni zemljotres koji je juče pogodio Tursku i Siriju do sada je odneo više od 4.300 života, a procenjuje se da će taj broj u narednim danima biti još veći.

Prema prvim procenama Svetske zdravstvene organizacije, posledicama zemljotresa biće ugroženo više od dvadeset tri miliona ljudi u obe zemlje.

U saopštenju Crvenog krsta Srbije navodi se da će sredstva koja građani Srbije uplate na namenski račun, biti korišćena prema najprioritetnijim potrebama ugroženog stanovništva.

Prikupljenu pomoć, Crveni krst Srbije uplatiće na namenski račun hitnog apela Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca.

U saopštenju se navodi i to da je osnovni cilj Međunarodnog pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumeseca spasavanje života i umanjenje patnje.

Namenski račun je:
NLB Komercijalna banka AD Beograd
Br. računa: 205-32824-71
Poziv na broj: 6046-355 0000

Ostale vesti

back-to-top