Kolo srpskih sestara u poseti Gerontološkom centru

Postavljeno: 21.02.2024

Humanitarno Udruženje Kolo srpskih sestara koje u Kruševcu postoji već 120 godina danas je tradicionalno posetilo Gerontološki centar u duhu dobrih odnosa koje međusobno neguju već godinama unazad

Za svih 220 korisnika smeštenih u ovoj Ustanovi socijalne zaštite odraslih i starijih lica članice Kola pripremile su posluženje u vidu domaće hrane, pića i slatkiša, kao i prigodnih poklona koji su izvlačeni i podeljeni tokom nagradne lutrije u kojoj svi dobijaju adekvatne poklone prema polu i potrebama.

– Danas proslavljamo rođendane svih naših korisnika rođenih u februaru mesecu, a pored toga organizovali smo i druženje sa Kolom srpskih sestara koje svake godine u ovom periodu dolazi da provede jedan dan sa bakama i dekama kroz igru, priču, ali i posluženje. Samim odzivom korisnika vidi se koliko im to znači, mnogi od njih koji su godinama smešteni u Gerontološkom centru ovaj događaj ne propuštaju – Iznela je direktorka Gerontološkom centra, Jelena Mijailović.

Jedan deo poklona pripremila je sama Ustanova zarad rođendana svojih štićenika, kao i svakog meseca, a ovog puta, osim sestrinstva ovoj organizaciji priključila se i poslastičarnica „Mali princ“, pripremila je i donirala veliku količinu kolača i torti za sve korisnike.

– Članice Kola tradicionalno, verovatno još od samog početka, odnosno nastanka Udruženja dolaze da se druže sa našim najstarijim sugrađanima. Ovo je jedna od naših najlepših akcija jer nam se korisnici uvek neizmerno obraduju, dobijaju, ali nam i uzvraćaju iskrene osmehe – navela je dr. Dara Virijević, potpredsednica Kola srpskih sestara.

J. S.

Ostale vesti

back-to-top