Svetosavski đaci: Jelena Milosavljević, OŠ „Žabare“

Postavljeno: 16.05.2021

Učešće na velikom broju takmičenja i odličan uspeh bili su dovoljni da nastavničko veće OŠ „Žabare“ Svetosavsku nagradu za ovu školsku godinu dodeli učenici osmog razreda Jeleni Milosavljević

–  Mislim da je ova nagrada rezultat mog učenja i uloženog truda tokom svih ovihgodina – kaže Jelena za KruševacGrad.

Nagradu nije očekivala jer je, kako kaže, mislila da u drugim odeljenjima ima boljih učenika od nje. Sa druge strane, porodica kao i njeni drugari nisu bili iznenađeni kada su saznali da je ona dobitnica Svetosavske nagrade.

Svesna sam toga da sam dobar đak, ali nisam znala da sam najbolja – dodaje ona.

Voli jezike, omiljeni predmeti su joj engleski, francuski i srpski jezik iz kog se takmičila više puta.

 – Takmičila sam se iz gramatike srpskog jezika, najznačajniji rezultat ostvarila sam u petom razredu kada sam osvojila drugo mesto na opštinskom i treće na republičkom takmičenju – ističe ona.

Jelena obožava crtanje pa tako slobodno vreme najčešće provodi u crtanju različitih likova iz serija, međutim poslednjih dana dosta vremena posvećuje pripremanju prijemnog ispita za upis u srednju školu.

– Za sad još uvek nisam sigurna čime bih želela u budućnosti da se bavim pa zato planiram da upišem društveno-jezički smer u Gimnaziji, tako ću dobiti još nekoliko godina da razmislim i da se odlučim – kaže ona.

Direktorka škole Vesna Mitrović ističe da je bilo više kandidata za Svetosavsku nagradu ali da je Jelena svojim učenjem, ali i ponašanjem i disciplinom dala primer drugim učenicima i zaslužila nagradu.

– Ona je jedno veoma kulturno i lepo vaspitano dete, mirna je i povučena. Mislim da će u daljem školovanju biti još uspešnija nego u osnovnoj školi, a ova nagrada treba da joj bude podstrek za još bolji uspeh u budućnosti – kazala je ona.

D.M.

Ostale vesti

back-to-top