Prvo veče kontrole – Bez kazni, ugostitelji zatvorili u deset!

Postavljeno: 26.10.2021

Prvo veče zvanične kontrole kovid propusnica u ugostiteljskim objektima u Kruševcu proteklo je bez kažnjavanja, jer je većina ugostitelja zatvorila svoje objekte u 22 časa, od kada bi, inače trebalo da važi nova mera 

-Sinoć je ceo grad proverila sanitarna i komunalna inspekcija, kao i policija koja nam je pružila asistenciju. Nije bilo nijednog prekršaja što se tiče zelenog sertifikata, jer su mnogi ugostitelji zatvorili svoje lokale u 22 – kaže Vladimir Pešić, vođa smene Komunalne milicije.

Dve patrole Komunalne milicije će svake večeri od 22 sata obilaziti ugostiteljske objekte.

-Imamo 24 komunalnih milicionera i 15 komunalnih inspektora. Svako veče će dve patrole obilaziti objekte. Jednu patrolu čine po dva milicionera i inspektora, međusobno delimo objekte kako ne bi duplirali posao navodi on.

Odluka o uvođenju kovid propusnica stupila je na snagu u subotu u 22 časa i od tada se kontrolišu ugostiteljski objekti. Kazna za pravno lice je 300.000 dinara, za preduzetnike 150.000, odgovorno lice u firmi 50.000 i za gosta objekta 5.000 dinara.

-Tokom vikenda smo obilazili ugositelje, kako bismo ih upozorili. Od ponedeljka se kršenje ove nove mere kažnjava, te ćemo mi svako veče ići u obilazak. Ne verujem da će večeras biti prekršaja, jer će verovatno svi zatvoriti ponovo u 22, kao što su to juče učinili – ističe on.

Inače, komunalna milicija je tokom prošle nedelje zbog nepoštovanja epidemioloških mera kaznila 16 lica, od čega su 10 kovid redari, a 6 fizička lica koja nisu nosila maske u trgovini i javnom prevozu.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top