Kako će se dočekivati Nova Godina u kruševačkim restoranima i kafićima

Postavljeno: 20.12.2021

Za razliku od prošle, ove godine restorani prave organizovane dočeke, ali uz obavezne kovid propusnice. Pod istim uslovima se pripremaju i novogodišnje proslave i u kafićima. Onima bez zelenog sertifikata, osim kućne varijante sa prijateljima, na raspolaganju su matine  žurke za koje su se pojedini kafići opredelili

Zbog korona virusa, drugu godinu zaredom, domaći ugostitelji u nedoumici su kada je u pitanju proslava Nove godine. Ograničen broj ljudi, a sada i zeleni kovid sertifikati diktiraju način na koji će biti organizovan doček

Ove godine, čini se, situacija je nešto povoljnija. Poslednjih nedelja i epidemiloška situacija „ide na ruku“ vlasnicima kafića i restorana, pa će, po svemu sudeći organizovanog dočeka biti.

Veliki restorani u našem gradu proteklih dana izlaze sa ponudama. Cena varira, pa je tako za neke restorane potrebno izdvojiti od 4000 do 6000 dinara. U tu cenu, kako navode, uključena su domaća pića i hrana, kao i uživo muzika brojnih bendova.

Pored restorana, novogodišnje veče naši sugrađani će moći da proslave i u nekom od mnogobrojnih kafića. U cenu karte (500 dinara), ne dobija se ništa, već svako plaća račun.

Takođe, pojedini kafići, odlučili su se za takozvanu „matine“ varijantu, reč je o dnevnoj žurci koja će trajati do 19 ili 20 sati, a nakon toga se kafić zatvara.

S.M.

Ostale vesti

back-to-top