Malo posla za inspekciju, većina ugostitelja i dalje zatvara u 20 časova!

Postavljeno: 16.11.2021

Odluka o uvođenju kovid propusnica na snazi je skoro mesec dana, a od tada se, kako kažu u Odeljenju za inspekcijske poslove, redovno vrše nadzori ugostitelja u Kruševcu. Tokom vikenda u našem gradu radilo je samo devet ugostiteljskih objekata, jer je većina odlučila da zatvara svoje objekte ranije, kako bi izbegla kontrolisanje kovid propusnica

– Tokom prethodnog vikenda, u petak, subotu i nedelju izvršena su 73 inspekcijska nadzora u ugostiteljskim objektima. Radilo je samo devet ugostiteljskih objekata, gde nisu uočene nepravilnosti, zaposleni i gosti imali su uredne zelene sertifikate. Ostala 64 ugostiteljska objekta nisu radila – kaže načelnica Odeljenja za inspekcijske poslove, Snežana Radulović.

Od uvođenja ove mere do sada je zbog neposedovanja kovid sertifikata izdat jedan prekršajni nalog.

Podsećamo, kazna za pravno lice je 300.000 dinara, za preduzetnike 150.000, odgovorno lice u firmi 50.000 i za gosta objekta 5.000 dinara. Kovid propusnice ne podrazumevaju samo dokaz o vakcinaciji, već se odnose i na negativan antigenski test, negativan PCR test, potvrdu o preležanom korona virusu, odnosno pozitivan test na antitela, urađen u državnoj laboratoriji, ne stariji od tri meseca.

Kovid propusnice, u digitalnom obliku se mogu preuzeti sa portala eUprave, a u štampanom u svakoj pošti, uz ličnu kartu.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top