Kafići zatvaraju ranije, kubovi „razmišljaju“ do vikenda

Postavljeno: 27.10.2021

Ugostiteljski objekti prvi su „na udaru“ kada je reč o kovid propusnicama. Vlasnici i zaposleni još uvek nisu radi da govore za medije o novoj meri, ali je evidentno da su kafići i manji lokali uglavnom skratili radno vreme do 22 časa, kako ne bi morali da kontrolišu kovid propusnice, dok je još uvek nepoznanica šta će odlučiti noćni klubovi.

U većini kruševačkih kafića rad do 22 sata smatraju logičnim sledom događaja, pa pod parolom „Mi ne delimo svoje goste“ prestaju sa radom baš u to vreme. Sa druge strane, neki od vlasnika odlučili su se za skraćivanje radnog vremena iz praktičnih razoga. 

-Od kako su uvedene kovid propusnice, skratili smo vreme rada. Inače radimo do 23 sata. Taj jedan sat ništa u suštini neće promeniti ni meni ni mojim radnicima, pa sam odlučio da ne opterećujem ni njih ni svoje goste navodi vlasnik jednog ugostiteljskog objekta.

Situacija sa noćnim klubovima je specifičnija, jer upravo nakon 22 sata imaju najviše gostiju. O načinu rada moraće da odluče do predstojećeg vikenda, što su to večeri tokom kojih imaju najviše posetilaca. 

Prošle subote, kada su propusnice zvanično stupile na snagu, nije bilo kažnjavanja, već samo opomena.  

Vikend pred nama će pokazati šta su odlučili vlasnici klubova i većih lokala te šta su inspekcije zatekle na terenu. 

S.M.

Ostale vesti

back-to-top