Produžen rok za prijavu mladih za program Slobodne zone Junior

Postavljeno: 27.10.2021

Konkurs za mlade od 20 do 26 godina za učešće u radionicama pod nazivom „Hrabri razgovori“, koje su deo projekta „Naše razlike su naša snaga“ produžen je do 31. oktobra u ponoć. Reč je o radionicama za facilitaciju, odnosno pospešivanje dijaloga, koji se realizuju u okviru edukativnog programa Slobodna zona Junior

Poziv je otvoren za omladinske radnike i radnice, članove i članice omladinskih organizacija i kancelarija za mlade, a naročito za pripadnike nacionalnih manjina, kao i sve one koji bi želeli da se bave vršnjačkom edukacijom na temu interkulturnog dijaloga i ljudskih prava, a koji imaju između 20 i 26 godina – saopštila je Slobodna zona Junior.

Predviđeno je da polaznice i polaznici radionica dobiju besplatnu obuku o strategijama konstruktivne komunikacije, facilitaciji grupnih razgovora, kritičkoj i umetničkoj analizi filma, interkulturalnosti i medijskoj pismenosti. Trening će polaznicima i polaznicama omogućiti sticanje veština za moderaciju razgovora uz projekcije dokumentarnih filmova, a uključiće i demonstraciju stečenih veština na projekcijama dokumentarnih filmova nastalih u okviru Kampa angažovanog dokumentarnog filma Slobodne zone Junior. Projekcije dokumentarnih filmova, praćene razgovorima koje će voditi mladi facilitatori i facilitatorke „Hrabrih razgovora“ biće organizovane na 60 posebnih filmskih događaja u 40 mesta u Srbiji.

Konkurs je otvoren do 31. oktobra do ponoći, a svi zainteresovani mogu se prijaviti, popunjavanjem  formulara na sajtu slobodnazona.rs . Program je besplatan, oragnizator pokriva sve troškove.

O rezultatima užeg izbora kandidata koji će biti pozvani na onlajn intervju, prijavljeni će biti obavešteni najkasnije do 10. novembra 2021. godine. Za sve dodatne informacije i pitanja možete nam se javiti na [email protected] ili na telefon 0604050485 – obaveštavaju organizatori.

Preciziraju da će radionice za facilitaciju dijaloga biće organizovane za 60 mladih, koji će pohađati program u četiri grupe od po 15 polaznika/ca, održavaće se onlajn i uživo, radnim danima u večernjim časovima i/ili vikendima, u periodu između druge polovine novembra 2021. i februra 2022. godine. Napominju da su uzete u obzir druge obaveze potencijalnih polaznika i polaznica, pa je predviđeno da ritam rada bude usklađen rasporedima odabranih učesnika/ca.  Deo radionica koji će se izvoditi uživo biće realizovan tokom jednog vikenda u januaru ili februaru, na Paliću.

„Hrabri razgovori“ deo su projekta „Naše razlike = naša snaga“ čiji je cilj da izgradi kapacitete za prihvatanje kulturnog diverziteta i uspostavljanje interkulturnog dijaloga kod mladih ljudi različitog porekla, kulture i vere, kroz proces neformalnog učenja, interakciju i stvaranje.

Projekat sprovodi Fond B92 kroz program Slobodna zona Junior uz finansijsku podršku Evropske unije u okviru programa Podrška civilnom društvu Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, a sufinansiran je od Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

J.B.

Pogledajte video na https://youtu.be/u37DbHGKwgU

 

Ostale vesti

back-to-top