Inspekcija i kovid propusnice – Od večeras kažnjavanje

Postavljeno: 25.10.2021

Odluka o uvođenju kovid propusnica stupila je na snagu u subotu u 22 časa, a od tada je, kako kažu u Odeljenju za inspekcijske poslove, inspekcija proverila 35 ugostiteljskih objekata u Kruševcu. Inspekcijski nadzor se nastavlja u kontinuitetu, a one koji ne budu poštovali novu meru, očekuju novčane kazne

Tokom vikenda, vršeni su savetodavni inspekcijski nadzori od strane komunalnih inspektora i komunalnih milicionera u 35 ugostiteljskih objekata, a inspekcijski nadzor će se vršiti i večeras, kao i narednih dana u kontinuitetu – kaže načelnica Odeljenja za inspekcijske poslove, Snežana Radulović.

Iako su kovid propusnice počele da važe od subote od danas počinje kažnjavanje za sve one koji se ne pridržavaju novih propisa. Najniže kazne predviđene su za goste objekata, dok su najveće za vlasnike objekata i organizatore dešavanja, koji su dužni da vode računa o tome da samo oni sa propusnicom mogu ući u njihov objekat.

Kazna za pravno lice je 300.000 dinara, za preduzetnike 150.000, odgovorno lice u firmi 50.000 i za gosta objekta 5.000 dinara. Kada postoje razlozi hitnosti zbog neposrednog ugrožavanja života i zdravlja ljudi, odnosno u slučajevima nepoštovanja propisanih mera, inspekcijski organi i komunalni milicioneri mogu usmeno, u skladu sa zakonom, da nalože da se isprazni objekat, odnosno prostor u kome je došlo do kršenja propisanih mera – objašnjavaju nadležni.

Podsećamo, kovid propusnice ne podrazumevaju samo dokaz o vakcinaciji, već se odnose i na negativan antigenski test, negativan PCR test, potvrdu o preležanom korona virusu, odnosno pozitivan test na antitela, urađen u državnoj laboratoriji, ne stariji od tri meseca.

Kovid propusnice, u digitalnom obliku se mogu preuzeti sa portala eUprave, a u štampanom u svakoj pošti, uz ličnu kartu.

M.S

Ostale vesti

back-to-top