Restorani spremni da zaključaju vrata u 20 časova

Postavljeno: 08.11.2021

Većina ugostiteljskih objekata u Kruševcu se zatvara u 20 časova, nakon odluke Vlade da je od pomenutog vremena neophodna kovid propusnica za ulazak

Kafe „ET“ je jedan od ugostiteljskih objekata koji će radi i nakon 20 časova. Radnici imaju svoje sertifikate i oni kontrolišu goste koji dolaze u lokal nakon, do danas 22 časa, a od večeras nakon 20.

– Svaki radnik mora da ima svoj zeleni sertifikat. Posle 20 časova u lokalu ne sme biti nikog bez sertifikata – objasnio je Predrag Mićić, kovid redar u kafeu „ET“.

Zeleni sertifikat mogu da dobiju vakcinisani sugrađani, ali i oni koji imaju negativan test ili imaju dokaz da su preležali koronu.

– Skoro svi zatvaraju ranije, mi radimo – dodao je on.

U kafe klubu „Cinema“ kažu da, bar večeras, zatvaraju u 20 časova.

– Na vratima piše da radimo do deset večeras, ali najverovatnije radimo do osam. Nismo se još zvanično sa poslodavcem dogovorili – rekao je Miloš, zaposleni u kafe klubu „Cinema“.

Njegova koleginica Jovana Ristić nema zeleni sertifikat jer nije vakcinisana:

– Mi radimo do osam zato što nas troje iz kolektiva ne želimo da se vakcinišemo i smatramo da je ovo jedna ogromna glupost. Bez obzira da li želim da se vakcinišem, nemam ja pravo bilo koga da legitimišem. Nekad u lokal dođu pijani, kako ja njih da isteram, da se mačujem sa njima – prokomentarisala je ona.

U gradovima u Srbiji inače, kažnjavani su prethodnih dana, ne samo gosti koji nisu imali kovid propusnice, već i zaposleni koji ih nisu imali, odnosno poslodavci.

Picerija Top večeras radi do 20 časova, a Miloš Nešić, kovid redar u tom lokalu, očekuje da će se u skladu sa pomeranjem vremena od koga je potrebna propusnica menjati i radno vreme.

– Biće manji promet zbog novog radnog vremena, ali gazda je hteo da radimo do 20 časova jer nismo vakcinisani. Neće da nas uslovljava da se vakcinišemo da bi radili – istakao je on.

Sugrađani različito reaguju na novu odluku, deo njih je nezainteresovan jer ih ne pogađa, a ima i onih koji komentarišu da kovid propusnice treba da budu obavezne tokom celog dana. Iako bi ona najviše trebalo da pogađa mlade sugrađane jedan od njih, Mateja Živkoviće, (20) nam je rekao da vreme za izlaske nema:

– Ne izlazim nigde, ne stižem od posla. Ova odluka aspolutno ne utiče na mene, a propusnicu svakako imam.

Mateja komentariše da je to što se restorani zatvaraju ranije dobro zbog smanjenja zaraze, ali je isto toliko loše za restorane koji zarađuju manje.

Važno je napomenuti da su novom odlukom spisku ugostiteljskih objekata pridodate kladionice, kockarnice i drugi objekti koji organizuju igre na sreću.

L.S.

Ostale vesti

back-to-top